NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Προτεραιότητα στα κέρδη, όχι στην ασφάλεια; Ο Zuckerberg απαντά

Προτεραιότητα στα κέρδη, όχι στην ασφάλεια; Ο Zuckerberg απαντά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, έκανε δηλώσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς της Frances Haugen, αρνούμενος ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα κέρδη της έναντι της ασφάλειας των χρηστών της.

«Στο επίκεντρο αυτών των κατηγοριών είναι αυτή η ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος παρά στην ασφάλεια και την ευημερία», δήλωσε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook. «Αυτό δεν είναι αλήθεια».

«Από όλα όσα δημοσιεύτηκαν, είμαι ιδιαίτερα επικεντρωμένος στις ερωτήσεις που τίθενται σχετικά με τη δουλειά μας με παιδιά», είπε. «Έχω περάσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος τα είδη των εμπειριών που θέλω να έχουν τα παιδιά μου και οι άλλοι στο διαδίκτυο και είναι πολύ σημαντικό για μένα ό, τι χτίζουμε να είναι ασφαλές και καλό για τα παιδιά».

Η ανάρτηση του Zuckerberg έρχεται αφού η Haugen κατέθεσε ενώπιον γερουσιαστών για τα προβλήματα που φέρεται να δημιουργεί η εταιρεία κοινωνικών μέσων για την κοινωνία.

Χωρίς να αναφέρεται στην Haugen, ο Zuckerberg είπε ότι «πολλοί από τους ισχυρισμούς δεν έχουν νόημα». Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι «το επιχείρημα ότι προωθούμε σκόπιμα περιεχόμενο που κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν, για το κέρδος, είναι βαθιά παράλογο».

Ο Zuckerberg κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να ενημερώσει τους κανονισμούς για το διαδίκτυο που καθορίζουν σε ποια ηλικία πρέπει να επιτρέπεται στους εφήβους να χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαδικτύου, το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να επαληθεύουν τις ηλικίες των χρηστών και το πώς πρέπει να εξισορροπούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών.

«Παρόμοια με την εξισορρόπηση άλλων κοινωνικών θεμάτων, δεν πιστεύω ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις από μόνες τους», έγραψε. «Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζουμε ενημερωμένους κανονισμούς για το διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr