NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βαρύ πρόστιμο στην Tesla, μετά από δίκη για ρατσιστική κακοποίηση υπαλλήλου

Βαρύ πρόστιμο στην Tesla, μετά από δίκη για ρατσιστική κακοποίηση υπαλλήλου

​Η Tesla καλείται να πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πρώην εργαζόμενο σε εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, μετά από δίκη για ρατσιστική κακοποίηση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ασκήσει έφεση, ενώ μετά την ετυμηγορία δημοσίευσε μια ανάρτηση στο blog της, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Owen Diaz, ο οποίος εργάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας για εννέα μήνες μεταξύ του 2015 και του 2016, ως χειριστής ανελκυστήρων που απασχολούνταν μέσω σύμβασης.

Στην αγωγή, ο Diaz ισχυρίστηκε ότι υποβλήθηκε σε «καθημερινούς ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» και μάλιστα είδε ρατσιστικά γκράφιτι στα μπάνια, την ύπαρξη και την αφαίρεση των οποίων επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο Diaz δεν είναι ο μόνος που έχει καταγγείλει την Tesla. Η αναφορά διαπιστώνει ότι, στην πραγματικότητα, περισσότεροι από εκατό πρώην και νυν υπάλληλοι λένε ότι αντιμετώπισαν ρατσισμό.

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε μια ξεχωριστή περίπτωση, η Tesla διατάχθηκε να πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια στον Melvin Berry, έναν πρώην υπάλληλο που ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία απέτυχε να εμποδίσει τους προϊσταμένους του από το να τον αποκαλούν με ρατσιστικά επίθετα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr