NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Peoplecert: Ο μονόκερος του Βύρωνα Νικολαΐδη που το «γυρίζει» σε full teleworking

Peoplecert: Ο μονόκερος του Βύρωνα Νικολαΐδη που το «γυρίζει» σε full teleworking

​Σε ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα μεγάλης εταιρείας που υιοθετεί πλήρως το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας αναδεικνύεται η Peoplecert, ένα brand που έχει φτάσει να κατέχει θέση παγκόσμιου ηγέτη στην πιστοποίηση διαχείρισης έργων και ψηφιακών υπηρεσιών. Και αυτό καθώς ξεπερνά σε αποτίμηση το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και CEO του Ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία υιοθετεί «full time» το μοντέλο της τηλεργασίας για το σύνολο του δυναμικού της, που φτάνει τα 700 άτομα, με τα 550 να βρίσκονται στην Ελλάδα. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο στο προσωπικό της προστέθηκαν 200 άτομα, με τα 100 να προέρχονται από την εξαγορά της Axelos.

Εντούτοις, η PeopleCert δεν θα προχωρήσει σε μείωση των κτιριακών της χώρων, καθώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν, εάν θέλουν, να βρίσκονται σε αυτούς. Την ίδια στιγμή, η συγκεκριμένη μετατόπιση δεν θα επιφέρει κάποια αλλαγή στο μισθολογικό, όπως έχουμε δει να γίνεται σε άλλους ομίλους. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, ο σχεδιασμός γύρω από αυτές τις αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Ο επικεφαλής της PeopleCert αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά της βρετανικής Axelos, ένα deal που έφτασε τα 450 εκατομμύρια ευρώ και που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Η συγκεκριμένη συμφωνία «μετατρέπει» την PeopleCert από φορέα πιστοποίησης προσώπων σε φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η Axelos δημιουργήθηκε το 2013 για την ανάπτυξη και προώθηση παγκόσμιων μεθοδολογιών στη διαχείριση έργων και ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2 και ITIL. Όσον αφορά στην PeopleCert, ο όμιλος έφτασε σε «level» μονόκερου, καθώς η αποτίμηση του, μετά την εξαγορά της Axelos, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 1,8 δισ.

Στα επόμενα σχέδια προβλέπεται η πραγματοποίηση 1-2 εξαγορών τον χρόνο, η «ταξινόμηση» -όπως την χαρακτήρισε ο κ. Νικολαΐδης -των brand του Ομίλου, ακόμη και μια ενδεχόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη σημασία που θα είχε η υιοθέτηση πιστοποιήσεων όπως το PRINCE2 για το ελληνικό δημόσιο, κάτι που θα μείωνε το κόστος των έργων από 10 έως 20%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr