NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σε τέσσερις άξονες οι δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου το 2020

Σε τέσσερις άξονες οι δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου το 2020

Σε τέσσερις κύριους άξονες βασίστηκαν οι δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG) της Μαρίνας Φλοίσβου το 2020.

Στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των αντίστοιχων εκπομπών του θερμοκηπίου. Στη διασφάλιση ποιότητας των υδάτων της μαρίνας. Στην κατάλληλη διαχείριση αποβλήτων. Στην κυκλική οικονομία. Η οικονομική ανάπτυξη της Μαρίνας Φλοίσβου συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξή της στο τομέα βιωσιμότητας, καθώς και η αύξηση των εσόδων της μεταφράζεται σε μεγαλύτερες επενδύσεις για το περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό και την κοινωνία.

Έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια

Σε έναν από τους τομείς που δίνει μεγάλη έμφαση, στον τομέα της Υγείας και Ασφάλειας των ανθρώπων, πέτυχε υλοποιώντας κατάλληλες τακτικές να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κατά την άσκηση των καθηκόντων των εργαζομένων της και να μην συμβεί κανένα εργατικό ατύχημα στην προαναφερόμενη χρονική διάρκεια, καθώς και κανένα ατύχημα στους πελάτες που επισκέπτονται τον χώρο. Την ίδια στιγμή, σκοπεύοντας στην προαγωγή της Υγείας και Ασφάλειας, καθώς και την ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων της αύξησε τις ώρες των προγραμμάτων εκπαίδευσης των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων.

Ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ΑΠΕ

Σε έναν από τους τομείς που, επίσης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση, ως προαναφέρθηκε παραπάνω, είναι η μείωση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον μέσω του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ασφάλειας και υγείας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ. Το 2020 συνέβαλλε στην μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 33% σε σχέση με το 2019, 5,6% μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το 2019, ενώ διαχειρίζεται 16 διαφορετικά ρεύματα κατανάλωσης.

Πιστή στις αρχές της κυκλικής οικονομίας

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υδάτων, η ποιότητα είναι 100% εντός των ορίων νομοθεσίας για νερά κολύμβησης ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση αποβλήτων εφαρμόζει τις αρχές κυκλικής οικονομίας εφαρμόζοντας μεθόδους 100% ανακύκλωσης χάρτου και διαχείρισης αποβλήτων με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Αναλύει τους κινδύνους

H εταιρεία εφαρμόζει διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων με σκοπό την ανάλυση του περιβάλλοντος λειτουργίας, την αναγνώριση των απειλών και αξιοποίηση των ευκαιριών καθώς και την εκτίμηση διακινδύνευσης που συνδέεται με αυτές. Παρέχει μεγάλη ασφάλεια εγκαταστάσεων 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο, επενδύοντας συνεχώς στον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα διαθέτει σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, εξασφαλίζοντας ενδεχόμενες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, καθώς και την ανάληψη αναγκαίων ενεργειών για τον χειρισμό και την διερεύνηση των ατυχημάτων.

Ανοικτή επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέλη

Επικοινωνεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη που μπορεί να είναι κοινωφελείς οργανισμοί, ενώσεις, επιμελητήρια, δημόσιοι και κρατικοί φορείς, η τοπική κοινωνία, οι ιδιοκτήτες σκαφών, οι εργαζόμενοι, οι μέτοχοι, οι προμηθευτές, οι μισθωτοί και υπάλληλοι, οι επισκέπτες με στόχο την δημιουργία αξίας.

Μέλος σε 7 Ενώσεις για την διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου

Η μαρίνα λαμβάνει μέρος σε πληθώρα πρωτοβουλιών, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου και της ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας. Αποτελεί μέλος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, της TYHA, της HELMEPA, του ΣΕΤΕ, της ΕΕΠΦ, στην Συμμαχία για την Ελλάδα και στο EFQM.

Πρώτη στους τουριστικούς λιμένες με μερίδιο 22%

Συμπληρώνοντας δύο δεκαετίας παρουσίας στον τομέα των τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα, το μερίδιο της Μαρίνας Φλοίσβου με 303 θέσεις ελλιμενισμού, 6.200 τ.μ χερσαίας ανάπτυξης, 25 στρέμματα πρασίνου, 50% θέσεις για θαλαμηγούς διαμορφώνεται στο 22% της εγχώριας αγοράς, κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες.

Σημειώνεται το 2020 η Lamda Flisvos Marina AE προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα χωρίς την παραμικρή απόκλιση από τα πρότυπα της επιχειρηματικής της ηθικής και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει ανελλιπώς για 19 συναπτά χρόνια, από το ξεκίνημά της.

stavros_katsikadis.jpg?mtime=20211008101614#asset:301531


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr