NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πως ταξίδεψα εντελώς δωρεάν σε 32 χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα [video]

Πως ταξίδεψα εντελώς δωρεάν σε 32 χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα [video]

​Ταξίδια! Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια! Μόλις επιστρέψουμε από έναν προορισμό, ανυπομονούμε για τον επόμενο. Εγώ τουλάχιστον πάντα έτσι νιώθω στο ταξίδι της επιστροφής. Κάνω σχέδια και πλάνα για την επόμενη εξόρμηση.

Η μόνη δυσκολία με τα ταξίδια είναι να βρούμε τα χρήματα για να τα πραγματοποιήσουμε.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να ταξιδέψουμε εντελώς δωρεάν και μάλιστα δεν είναι τόσο δύσκολος όσο ακούγεται!

Σε όλα τα φοιτητικά μου χρόνια - αλλά και μετά από αυτά - επειδή είχα την πολύ μεγάλη ανάγκη να ταξιδεύω, να γνωρίζω και να μαθαίνω (ναι, έχω μια απεριόριστη δίψα για μάθηση και μια απεριόριστη περιέργεια!) προσπαθούσα να βρω τρόπους να ταξιδεύω με λίγα χρήματα γιατί αλλιώς το budget απλά δεν έβγαινε.

Έτσι λοιπόν είτε γινόμουν εθελόντρια σε μεγάλα συνέδρια στο εξωτερικό, είτε έψαχνα υποτροφίες των ίδιων των σεμιναρίων, είτε έβρισκα υποτροφίες άλλων οργανισμών που βοηθούσαν νέους να συμμετέχουν σε διάφορα μεγάλα συνέδρια!

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (3 φορές δωρέαν!) μέχρι το Johannesburg της Νότιας Αφρικής, το Hong Kong, την Κίνα και την Βοσνία!

Έστω όμως ότι βρίσκετε την υποτροφία στην οποία θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή. Πως γράφουμε μια «νικηφόρα» αίτηση; I got you! Been there, done that και τα σχετικά!

Έχοντας κάνει άπειρες αιτήσεις στην ζωή μου και βλέποντας ποιες τελικά είχαν θετική κατάληξη και ποιες είχαν αρνητική, αποκρυσταλλοποίησα μια φόρμουλα που πλέον όταν την χρησιμοποιώ σωστά έχει για εμένα θετικά αποτελέσματα στο 90%+ σε κάθε αίτηση!

Η αίτηση μας πρέπει να είναι μοναδική για να μπορέσει να ξεχωρίσει από χιλιάδες άλλες αιτήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό, ακολουθούμε τα εξής βήματα όταν γράφουμε την αίτηση μας:

  1. Μιλάμε για την προσωπική μας ιστορία.
  2. Αναλύουμε τα βήματα που έκαναν την προσωπική μας ιστορία μοναδική.
  3. Συνδέουμε το μέρος που είμαστε τώρα με το δικό scholarship ή με την δουλειά που προσφέρει ο οργανισμός.
  4. Απαντάμε ουσιαστικά στην ερώτηση: Πώς αυτό το scholarship είναι βοηθητικό για το μέλλον μου;
  5. Κλείνουμε την αίτηση μας με επίκληση στο συναίσθημα.

Δείτε το βίντεο, χρησιμοποιείστε τις πλατφόρμες και θα σας δω κάπου σε κάποιο αεροδρόμιο ανά τον κόσμο! Καλά ταξίδια και καλή εξερεύνηση! Η περιπέτεια είναι εκεί έξω (Up!)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr