NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Επιστήμονες του MIT θέλουν να αντικαταστήσουν τα φώτα με λαμπερά φυτά

Επιστήμονες του MIT θέλουν να αντικαταστήσουν τα φώτα με λαμπερά φυτά
11_10_2021 | 12:40 11_10_2021 | 12:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

​Τον Δεκέμβριο του 2017, ερευνητές στο MIT ανακοίνωσαν ότι βρήκαν έναν τρόπο να δημιουργήσουν φυτά που εκπέμπουν φως.

Το πέτυχαν με την ενσωμάτωση εξειδικευμένων νανοσωματιδίων σε φύλλα από νεροκόρδαμο, που τους επέτρεψαν να εκπέμπουν ένα πολύ αμυδρό φως για σχεδόν τέσσερις ώρες.

Εκείνη την εποχή, ήλπιζαν ότι με περαιτέρω βελτιστοποίηση, αυτά τα φυτά θα μπορούσαν μια μέρα να εκπέμπουν αρκετό φως για να φωτίσουν έναν χώρο εργασίας σπιτιού ή γραφείου. Και φαίνεται πως ήρθε αυτή η ώρα.

Οι μηχανικοί του MIT έχουν αναβαθμίσει τα φυτά που εκπέμπουν φως για να μπορούν να φορτιστούν από LED σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, να λάμπουν 10 φορές περισσότερο από τα φυτά της πρώτης γενιάς και να διαρκούν για αρκετά λεπτά, ενώ μπορούν ακόμη και να επαναφορτιστούν.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα φυτό που εκπέμπει φως με σωματίδια που θα απορροφούν το φως, θα το αποθηκεύουν και θα το εκπέμπουν σταδιακά», δήλωσε ο Michael Strano, καθηγητής χημικής μηχανικής στο MIT και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης. «Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τον φωτισμό με βάση τα φυτά.»

Ο Strano και η ομάδα του εργάζονται για να σχεδιάσουν φυτά που παράγουν ακόμη πιο έντονο φως για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr