NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τη Βιομηχανία Πράσινων Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και Ενέργειας

​Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τη Βιομηχανία Πράσινων Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και Ενέργειας

Ένα από τα πιο δημοφιλή στον τομέα του, Διεθνές Συνέδριο για τα πράσινα, εύκαμπτα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά και ενέργεια, ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Τις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου on Green Flexible Printed Electronics , άνοιξε ο επικεφαλής του γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα, Μιχάλης Δρίτσας.

Μεγάλο μέρος της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στην Πράσινη Κυκλική Οικονομία και τις πολιτικές μηδενικού άνθρακα στις οποίες στρέφεται πλέον η Ευρώπη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτισε το Συνέδριο και υπογράμμισε την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου στην κατεύθυνση στήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του HOPE-A (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (http://www.hope-a.com/) καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, στον ηλιακό σταθμό παραγωγής ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την έξυπνη-ψηφιακή στάση λεωφορείων που κατασκευάστηκαν με τα ελληνικής παραγωγής 3ης γενιάς φωτοβολταϊκά της εταιρείας ΟΕΤ (https://oe-technologies.com/).

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας BLNanobiomed (http://bl-nanobiomed.com/) Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των εκτυπωμένων βιοαισθητήρων, οι οποίοι με μια σταγόνα αίμα μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα εμφράγματος, αλλά και τα υψηλής ευαισθησίας rapid test που ανιχνεύουν με πιστότητα το ιικό φορτίο του COVID 19 στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς επίσης και τα νανοφίλτρα και μάσκες πολύ υψηλής προστασίας από τον κορονοϊό.

Το Ευρωπαϊκό GreenDeal

«Σήμερα θα μιλήσουμε για τη βιομηχανία των πράσινων ηλεκτρονικών διατάξεων και πράσινης ενέργειας και θα αναλύσουμε μεταξύ άλλων και τις φθηνότερες μεθόδους μαζικής παραγωγής τους που αφήνουν το χαμηλότερο αποτύπωμα σε διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον. Θα εξετάσουμε συγκεκριμένες εφαρμογές που αποδεικνύουν ότι η 3η γενιά Φωτοβολταϊκών, τα οργανικά φωτοβολταϊκά μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να παίξουν κυρίαρχο ρόλο και να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Green Deal και του Πράσινου Υδρογόνου.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι μόνον για το Green Deal η ΕΕ θα δαπανήσει 1.8 τρισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια κι από αυτά, συνολικά 59.8 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στη χώρα μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος του HOPE-A ,καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης

Ανοιχτή Καινοτομία και Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Στην κατεύθυνση των καινοτόμων φιλικών προς το περιβάλλον εφαρμογών που στηρίζονται στην πράσινη ενέργεια, η Ευρώπη έχει υποστηρίξει σημαντικά προγράμματα ύψους μεγαλύτερου των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το RealNano και το FlexFunction 2 Sustain (FF2S), όπου το τελευταίο υποστηρίζει τη μεταφορά της καινοτομίας στις νεοφυείς εταιρείες με 2.25 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας πιο κοντά τους ερευνητές με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά και το πρόγραμμα Musicode που αφορά στη βιομηχανία και την μαζική παραγωγή των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών .

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας COATEMA (https://www.coatema.de/en/) Thomas Kolbusch, από τα δραστήρια μέλη του HOPE-A, αναφέρθηκε στις τεράστιες προοπτικές που δημιουργούνται από τις εφαρμογές των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών και τις δυνατότητες της βιομηχανίας του τομέα.

AgroRes το πρώτο παγκόσμια ενεργειακά αυτόνομο θερμοκήπιο

Σε ένα ακόμη πεδίο εφαρμογών , των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών στην Αγροτική Παραγωγή αναφέρθηκαν οι ερευνητές της εταιρείας OET, αναλύοντας την κατασκευή του πρώτου στον κόσμο αυτόνομου ενεργειακά θερμοκηπίου που λειτουργεί με Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που παράγει η εταιρεία, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Το ελληνικό 100% πράσινο ενεργειακά θερμοκήπιο της εταιρείας ΟΕΤ, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης ενεργειακά λειτουργικής μονάδας με οικίσκο κατάλληλη για μεγάλο φάσμα εφαρμογών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους αυτόνομη εγκατάστασης (κατοικία, χώρο στέγασης προσφύγων, παραγωγή ντομάτας, στρατιωτικούς σκοπούς, κ.ά.).

Βράβευση νεοφυών επιχειρήσεων

Στόχος του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου& Έκθεσης, (11 και 12 Οκτωβρίου Αθήνα), ήταν μεταξύ άλλων να φέρει σ επαφή βασικούς βιομηχανικούς παίκτες σε διεθνές επίπεδο, τελικούς χρήστες, επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίους επιστήμονες, μηχανικούς, διαμορφωτές πολιτικών, πολιτικούς και εκπροσώπους από τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές για να συζητήσουν , να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και να διαμορφώσουν τη στρατηγική και πολιτική στον πολλά υποσχόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τομέα των Πράσινων, Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, με τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ .

Στο πλαίσιο αυτό βραβεύτηκαν η εταιρεία BLNanobiomed και η OrganicElectronicTechnologies, και μια Ιταλική εταιρεία για την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους, αλλά και τη δυναμική τους παρουσία στον χώρο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Το διήμερο Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (http://www.ltfn.gr/conference) και τον Σύνδεσμο εταιρειών HOPE-A.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και εκτυπωμένης ενέργειας (HOPE-Awww.hope-a.gr) με περισσότερα από 40 μέλη σε όλη την Ελλάδα και με συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους από όλο τον κόσμο, συμβάλλει αποφασιστικά στην δημιουργία της νέας πράσινης βιομηχανίας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, και της απολιγνιτοποίησης, δημιουργώντας τα κατάλληλα δίκτυα και τις υποδομές, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, ενσωματώνοντας την καινοτομία και την τεχνογνωσία στον επιχειρηματικό κλάδο και δημιουργώντας συνέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό «χτίζοντας» ένα καινοτόμο οικοσύστημα εξωστρέφειας.

Το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη βιομηχανία των εκτυπωμένων πράσινων ηλεκτρονικών στήριξαν με την αιγίδα τους τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών ,του Δήμου της Αθήνας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Μεταξύ άλλων το επισκέφθηκαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα, Μιχάλης Δρίτσας , ενώ στην έκθεση ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων και ο αξιωματούχος της Πρεσβείας της Ινδίας Smykannu Rajendran, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, πλήθος επιχειρηματιών και κ.ά, την χορηγία επικοινωνίας είχαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι, euro2day.gr, το epixeiro.gr και το energyinvest.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr