NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Mattia Ozzello: Tο blockchain είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που εγγυάται «ίσους όρους ανταγωνισμού

​Mattia Ozzello: Tο blockchain είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που εγγυάται «ίσους όρους ανταγωνισμού
14_10_2021 | 17:20 14_10_2021 | 18:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Events

«Tο blockchain είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που εγγυάται «ίσους όρους ανταγωνισμού» σε όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο, επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καθιστώντας πολλούς παίκτες (μεγάλους οικονομικούς παίκτες, ΜΜΕ και τελικούς χρήστες) να συμμετέχουν στο ίδιο επιχειρηματικό δίκτυο» είπε μεταξύ άλλων ο Mattia Ozzello, Network Services, Product Manager της SIA S.p.A. στο σημερινό Alternative Finance Forum 2021-AFF.

Όπως είπε ο κ. Ozzello «η SIA δημιούργησε το SIAchain, την ιδιωτική υποδομή για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, για την ανάπτυξη, με ασφαλή και προστατευμένο τρόπο, καινοτόμων εφαρμογών Blockchain βασισμένων στην Distributed Ledger Technology (DLT). Η SIAchain καθιστά μια σειρά από επιχειρηματικές εφαρμογές διαθέσιμες σε κοινότητες εγγεγραμμένων, εγκεκριμένων μελών, στις οποίες η διαφάνεια, το απόρρητο, η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια είναι εγγυημένα ως κοινοί κανόνες».

«Το SIΑchain ικανοποιεί την ανάγκη του χρήστη να δημιουργήσει κεντρικά ενορχηστρωμένα επιχειρηματικά δίκτυα, διατηρώντας όμως την ευθύνη κάθε δράσης που κατανέμεται σε κάθε συμμετέχοντα» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «το SIAchain θα περιλαμβάνει σύντομα ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες και φορείς δημόσιας διοίκησης προκειμένου να διαχειριστεί τον κύκλο ζωής των ψηφιακών εγγυήσεων με ψηφιακό τρόπο και να μειώσει τις απάτες χάρη στη χρήση της τεχνολογίας DLT. Χάρη στη μεγάλη μας τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα, 104 τράπεζες είναι ήδη συνδεδεμένες με την πρωτοβουλία «Spunta» του ιταλικό τραπεζικού τομέα blockchain, που προωθείται από την Ιταλική Τραπεζική Ένωση (ABI) και συντονίζεται από το ABI Lab - το τραπεζικό κέντρο έρευνας και καινοτομίας που προωθεί η ABI.

«Το έργο Spunta για τη διαδικασία διατραπεζικής συμφιλίωσης αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο blockchain στον κόσμο που βασίζεται στην πλατφόρμα Corda της R3.» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ozzello.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr