NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το LinkedIn τα... μαζεύει και φεύγει από την Κίνα - Τι λέει η Microsoft

Το LinkedIn τα... μαζεύει και φεύγει από την Κίνα - Τι λέει η Microsoft

​Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του LinkedIn στην Κίνα, επικαλούμενη ένα «προκλητικό περιβάλλον λειτουργίας», καθώς το Πεκίνο εντείνει τον έλεγχο των εταιρειών τεχνολογίας.

Η εταιρεία θα αντικαταστήσει το κοινωνικό δίκτυο με μια εφαρμογή στοχευμένη στην υποβολή αιτήσεων για εργασία, αλλά χωρίς τις δυνατότητες δικτύωσης.

«Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ πιο απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας και μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης στην Κίνα» ανέφερε η Microsoft σε σχετική ανάρτηση.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το LinkedIn έλαβε προθεσμία από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για να επιβλέπει καλύτερα το περιεχόμενο του.

Οι κινεζικές αρχές έχουν στοχοποιήσει μια σειρά από εγχώριους τεχνολογικούς κολοσσούς για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές και επιθετική συλλογή δεδομένων καταναλωτών.

Το LinkedIn, το οποίο διατέθηκε στην Κίνα το 2014, δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει ροή ή δυνατότητα κοινής χρήσης αναρτήσεων ή άρθρων.

Η Microsoft αγόρασε το LinkedIn για πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 και εργάστηκε για να δημιουργήσει μια παρουσία στην Κίνα, παρά τις ανησυχίες για διαδικτυακή λογοκρισία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr