NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σχέδιο «κάλυψης» των αμερικανικών ακτών με αιολικά πάρκα από την κυβέρνηση Biden

Σχέδιο «κάλυψης» των αμερικανικών ακτών με αιολικά πάρκα από την κυβέρνηση Biden
15_10_2021 | 10:26 15_10_2021 | 10:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Επτά μεγάλα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα αναπτυχθούν στις αμερικανικές ανατολικές και δυτικές ακτές και στον Κόλπο του Μεξικού, βάσει σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση του Joe Biden.

Τα έργα αποτελούν μέρος του σχεδίου για την ανάπτυξη 30 γιγαβατ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030, που θα είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια σπίτια.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα έργα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή περίπου 78 εκατομμύρια μετρικών τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θερμαίνουν τον πλανήτη, δημιουργώντας παράλληλα έως και 77.000 θέσεις εργασίας.

«Το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη, καθώς προωθούμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της μετάβασης του έθνους σε ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε η Υπ. Εσωτερικών, Deb Haaland.

Εκτός από την υπεράκτια αιολική ενέργεια, το υπουργείο Εσωτερικών συνεργάζεται με άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσιες εκτάσεις, σύμφωνα με την Haaland, με στόχο τουλάχιστον τα 25 γιγαβάτ.

Ο Biden έχει θέσει στόχο να αναπτύξει 30 γιγαβάτ, ή 30.000 μεγαβάτ, υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Η επίτευξη του στόχου θα μπορούσε να προσφέρει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 44.000 εργαζομένους και για 33.000 άλλους με μερική απασχόληση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr