NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Cisco ανακοινώνει στην Ελλάδα το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Η Cisco ανακοινώνει στην Ελλάδα το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Cisco ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Country Digital Acceleration - CDA).

Στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλει στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα και στη δυναμική ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19.

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εκπροσώπους της Cisco μεταξύ αυτών η Gerri Elliott, Executive Vice President και Chief Customer και Partner Officer, ο Guy Diedrich, Vice President and Global Innovation Officer και ο Αντώνης Τσιμπούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της χώρας για το Ελλάδα 2.0, ένα σχέδιο για τη μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τη μετάβαση προς μια ψηφιακή οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η Cisco εξέφρασε την πρόθεσή της να υποστηρίξει αυτή τη μετάβαση με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της, εστιάζοντας στους ακόλουθους τομείς:

  • Στην ψηφιοποίηση και την ασφάλεια των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα
  • Σε υβριδικά μοντέλα εκπαίδευσης και λειτουργίας για τα σχολεία
  • Στην κατάρτιση του εργατικού δυναμικού του μέλλοντος με σύγχρονες δεξιότητες κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής
  • Στη συμβολή για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό φορέων στον χώρο των μεταφορών, της υγείας, του περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας

Οι στρατηγικά επιλεγμένοι τομείς, όπως αναφέρεται, θα προσφέρουν θεμελιώδη υποστήριξη στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης, προς την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς, οικονομίας και κοινωνίας.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν επίσης τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη πρακτικών λύσεων, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες από τη Cisco και το οικοσύστημα συνεργατών της, καθώς και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Η συν-καινοτομία θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η ποιότητα ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), η υγεία, η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία. Η στρατηγική τοποθεσία του κόμβου το καθιστά προσβάσιμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr