NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τελευταίο δρομολόγιο για την Alitalia, με την ITA να παίρνει τη θέση της

Τελευταίο δρομολόγιο για την Alitalia, με την ITA  να παίρνει τη θέση της

​Ο νέος, κρατικός αερομεταφορέας Italia Trasporto Aereo (ITA) πήρε την θέση της Alitalia την Παρασκευή, βάζοντας τέλος στο 75 ετών σύμβολο του ιταλικού στιλ και αίγλης, μετά από χρόνια προσπαθειών διάσωσης.

Μια πτήση νωρίς το πρωί από το Μιλάνο προσγειώθηκε στο Μπάρι λίγο πριν τις 06:00, για να σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου, μειωμένου σε μέγεθος, αερομεταφορέα, που πετά με την ίδια πράσινο-λευκό-κόκκινη απόχρωση του προκατόχου του.

Η παραδοσιακή επιλογή του εκάστοτε Πάπα και της πολιτικής ελίτ της Ιταλίας, η Alitalia διοικούταν από υπαλλήλους που είχαν οριστεί από το κράτος, από το 2017, για να αποφευχθεί η εκκαθάριση.

Η αεροπορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1946 πέρασε από μια σειρά αναδιαρθρώσεων και αλλαγών ιδιοκτησίας.

Η ITA κέρδισε το εμβληματικό εμπορικό σήμα της Alitalia έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν το ένα τρίτο από αυτό που ήλπιζε η Alitalia.

Αφού προσπάθησε να πουλήσει την Alitalia σε ιδιώτες επενδυτές, το 2020 η Ρώμη, μετά και τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποφάσισε να δημιουργήσει την ITA από τις στάχτες της Alitalia.

Ο νέος αερομεταφορέας, στον οποίο η κυβέρνηση θα επενδύσει 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια, θα ξεκινήσει με 52 αεροσκάφη και 2.800 υπαλλήλους, σε σύγκριση με περίπου 110 αεροσκάφη και εργατικό δυναμικό 10.000 για την Alitalia.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr