NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Volvo ανέπτυξε το πρώτο όχημα χρησιμοποιώντας «χάλυβα χωρίς ορυκτά»

Η Volvo ανέπτυξε το πρώτο όχημα χρησιμοποιώντας «χάλυβα χωρίς ορυκτά»

Τον περασμένο Αύγουστο, είδαμε την παραγωγή του πρώτου χάλυβα «απαλλαγμένου από ορυκτά καύσιμα» στον κόσμο να φτάνει στη Volvo, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Volvo χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένο υλικό για την ανάπτυξη ενός οχήματος, που αποτελεί επίτευγμα οικολογικής κατασκευής, με την παραγωγή να έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

Ο χάλυβας που χρησιμοποιείται στο νέο όχημα της της Volvo παράγεται από τη σουηδική SSAB και η διαδικασία περιλαμβάνει μερικές βασικές τροποποιήσεις, στο πνεύμα της βιωσιμότητας.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί υδρογόνο αντί για άνθρακα, αλλά και οπτάνθρακα, και η υψικάμινος που παραδοσιακά εντοπίζεται στην παραγωγή χάλυβα αντικαθίσταται με μια ηλεκτρική παραλλαγή που λειτουργεί με ανανεώσιμη ενέργεια. Το σιδηρομετάλλευμα προέρχεται από εργασίες εξόρυξης «χωρίς άνθρακα», σύμφωνα με τη Volvo.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μέταλλο με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τον τυπικό χάλυβα, που παράγεται χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Η SSAB σχεδιάζει να κλιμακώσει την παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά το 2026, ενώ η Volvo στοχεύει να έχει μια εντελώς ουδέτερη κλιματικά δραστηριότητα έως το 2050, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ως έχει, η παραγωγή χάλυβα αντιπροσωπεύει το 7 έως 8 τοις εκατό των παγκόσμιων ανθρωπογενών εκπομπών άνθρακα.

Το νέο όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξορύξεις και λατομεία. Σύμφωνα με τη Volvo, αυτή η ιδέα θα ακολουθηθεί από μια σειρά μικρής κλίμακας το 2022 και μαζική παραγωγή λίγο καιρό μετά από αυτό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr