NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνάντηση 32 χωρών για το ransomware - Στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα

Συνάντηση 32 χωρών για το ransomware - Στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα

Αξιωματούχοι από 32 κυβερνήσεις που συναντήθηκαν ψηφιακά αυτήν την εβδομάδα για να συντονίσουν την απάντησή τους στην έκρηξη του ransomware είπαν ότι τα άνισα πρότυπα γύρω από τα κρυπτονομίσματα βοηθούν τους χάκερ να αποκομίσουν οφέλη.

Οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις και έρευνες, να ωθήσουν τις εταιρείες να ενισχύσουν την ασφάλεια και να διαταράξουν την οικονομική υποδομή μιας εγκληματικής οικονομίας που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια.

Ο συνεπής διεθνής έλεγχος των κρυπτονομισμάτων θα είναι το κλειδί, τόνισαν οι αξιωματούχοι, καθώς οι ομάδες ransomware που εκβιάζουν τα θύματα τους για ψηφιακές πληρωμές μπορούν να μεταφέρουν γρήγορα τα χρήματα σε χώρες με χαλαρά πρότυπα γύρω από την παρακολούθηση παράνομων συναλλαγών.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση των προσπαθειών μας για να διαταράξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο του ransomware και τις συναφείς δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος», ανέφεραν οι εκπρόσωποι, σε κοινή τους δήλωση.

Οι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στα πρότυπα που δημιουργήθηκαν από την Financial Action Task Force, μια πρωτοβουλία των G7, αλλά αναγνώρισαν την «άνιση παγκόσμια εφαρμογή» τους.

«Αναγνωρίζουμε, επίσης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες δικαιοδοσίες στην ανάπτυξη πλαισίων και ικανοτήτων διερεύνησης για την αντιμετώπιση των συνεχώς εξελισσόμενων και εξαιρετικά κατανεμημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν εικονικά περιουσιακά στοιχεία».

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δεν κλήθηκαν στην Πρωτοβουλία. Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται άμεσα με τη Μόσχα για το θέμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr