NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το ΔΝΤ διατηρεί τη Georgieva επικεφαλής μετά την εξέταση των σκανδάλων δεδομένων

Το ΔΝΤ διατηρεί τη Georgieva επικεφαλής μετά την εξέταση των σκανδάλων δεδομένων
18_10_2021 | 11:45 18_10_2021 | 11:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η Kristalina Georgieva θα παραμείνει επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφού το συμβούλιο του οργανισμού εξέτασε κατηγορίες ότι επηρέασε μια κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κίνας.

Η μοίρα της Georgieva -της Βουλγάρα οικονομολόγου και πρώτης από αναδυόμενη αγορά που βρίσκεται επικεφαλής του ΔΝΤ- ήταν σε αδιέξοδο από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τότε ήταν που μια έκθεση που γράφτηκε από τη δικηγορική εταιρεία WilmerHale και που ανατέθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον προηγούμενο εργοδότη της, υποστήριξε ότι πίεσε υφισταμένους να ενισχύσουν τη θέση της Κίνας στην έκθεση Doing Business.

«Το εκτελεστικό συμβούλιο έκρινε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάστηκαν κατά την ανασκόπηση δεν απέδειξαν οριστικά ότι η διευθύνουσα σύμβουλος διαδραμάτισε ακατάλληλο ρόλο όσον αφορά στην έκθεση Doing Business 2018 όταν ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας», ανέφερε το ΔΝΤ σε σχετική ανακοίνωση.

«Έχοντας εξετάσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το εκτελεστικό συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της CEO και στην ικανότητά της να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της».

Ακόμη και με την υποστήριξη, το ζήτημα απειλεί να επισκιάσει τις ετήσιες συναντήσεις των δύο θεσμικών οργάνων -που ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr