NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Ευρωχαρτική: Μια βιομηχανία με ανθρωποκεντρική πολιτική διοίκησης

Ευρωχαρτική: Μια βιομηχανία με ανθρωποκεντρική πολιτική διοίκησης

Το 1985, δύο φίλοι, ο Γιάννης Τρακάκης και ο Νίκος Χριστόπουλος, ξεκινούν την παραγωγή ειδών χάρτου για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Γίνεται, έτσι, το ξεκίνημα για την Ευρωχαρτική, που συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες του κλάδου χαρτιού - απορρυπαντικού και στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας.

Η Ευρωχαρτική δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου «Tissue», υγρών απορρυπαντικών, καθώς και στην εμπορεία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Η έδρα της βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, με υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ διαθέτει υποκατάστημά στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας τη Βόρεια Ελλάδα. Από το 2019, στο τιμόνι της βρίσκεται η δεύτερη γενιά των ιδρυτών της, που προχωρούν με καινοτόμες ιδέες και αποφασιστικές κινήσεις.

Εξαγωγές και επενδύσεις

Οι δραστηριότητες της χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: την ανάπτυξη και παραγωγή χαρτικών και υγρών απορρυπαντικών με το brand name Endless με σήμα τον κύκνο, την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και τις εξαγωγές. Το επενδυτικό της πλάνο, που έφτασε τα 17 εκατ. ευρώ, ενίσχυσε την ημερήσια παραγωγικότητα και την εξαγωγική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκαν και προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους να ξεπερνούν τους 245.

Eurochartiki-image2.jpg?mtime=20211019211711#asset:304043

Ο Γιώργος Τρακάκης, CEO (αριστερά) και ο Θανάσης Χριστόπουλος deputy CEO (δεξιά)


Κύριο εξαγώγιμο προϊόν είναι τα χάρτινα τραπεζομάντηλα, που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Άλλωστε, τα προϊόντα Endless διαθέτουν μια σταθερά αυξανόμενη παρουσία σε αγορές όπως οι Κύπρος, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τουρκία και Ισραήλ, ενώ το πρόγραμμα εξαγωγικής ανάπτυξης στοχεύει στη διανομή των προϊόντων μέσω αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε γειτονικές χώρες, στη διεύρυνση της ζήτησης ειδικών προϊόντων και στην υποστήριξη των επώνυμων προϊόντων σε επιλεγμένες γειτονικές αγορές.

Πέρα από τις επενδύσεις και την καινοτομία, όμως, υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς στην Ευρωχαρτική: το ότι πρεσβεύει μια ανθρωποκεντρική πολιτική διοίκησης, επενδύοντας στη διαρκή εξέλιξή του ανθρώπινου δυναμικού της μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωσή τους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο μέσος όρος παραμονής των εργαζομένων στη εταιρεία να υπολογίζεται στα 15 έτη.

Νέα γενιά στο τιμόνι

Με τη νέα γενιά των οικογενειών Τρακάκη και Χριστόπουλου, προωθεί μια νέα εταιρική ταυτότητα και κουλτούρα, επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη νέων ασφαλών, ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, στον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, στην άρτια και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών του πανελλαδικού δικτύου της και στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού. Όραμα αποτελεί η κατάκτηση ηγετικής θέσης στον τομέα χαρτικών και απορρυπαντικών, μέσα από σταθερές επενδυτικές πρακτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Ευρωχαρτικής, στους στόχους εντοπίζεται ο διπλασιασμός του μεγέθους (σημειώνεται πως ο κύκλος εργασιών έφτασε το 2020 τα 57,1 εκατομμύρια ευρώ), η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη χρήση χάρτινων και ανακυκλώσιμων συσκευασιών, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και η εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Eurochartiki-image1.jpg?mtime=20211019211502#asset:304042

Όσον αφορά στο περιβάλλον, προσβλέπει το επόμενο διάστημα στην αντικατάσταση των υλικών συσκευασίας σε κατηγορίες προϊόντων όπως η χαρτοπετσέτα, τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά ρούχων. Η νέα σειρά ρολών υγείας και κουζίνας Endless Earth λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2020, περιλαμβάνοντας ρολά υγείας, κουζίνας και χαρτοπετσέτες που προχώρησαν σε κατάργηση του πλαστικού και κυκλοφόρησαν σε χάρτινες, πολύχρωμες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της είναι προσεκτικά σχεδιασμένες ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος έκλυσης ρύπων στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ στην παραγωγή χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες συμβατές με τις τελευταίες νόρμες περί βιοδιασπασιμότητας της Ε.Ε. Όσο αφορά στα στερεά απόβλητα που προκύπτουν από τις δραστηριότητες, αυτά διαχωρίζονται στην πηγή τους και παραδίδονται προς διαχείριση/ανακύκλωση σε κατάλληλες αδειοδοτημένες εταιρείες.

Η Ευρωχαρτική συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ΕΚΕ, υποστηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς, ενώ οι εργαζόμενοι της συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον. Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Ευρωχαρτική συμβάλλει στο σύγχρονο επιχειρηματικό και παραγωγικό πολιτισμό της χώρας και την ανάδειξη της Ελληνικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr