NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hackers κλέβουν την κυβερνητική βάση δεδομένων όλων των πολιτών της Αργεντινής

Hackers κλέβουν την κυβερνητική βάση δεδομένων όλων των πολιτών της Αργεντινής
20_10_2021 | 11:08 20_10_2021 | 11:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Η κυβερνητική βάση δεδομένων της Αργεντινής που περιέχει δεδομένα για τις ταυτότητες όλων των πολιτών της χώρας εκλάπη από hacker και τα δεδομένα φέρονται να έχουν τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο.

Ο hacker έκλεψε μια βάση δεδομένων που περιέχει τα στοιχεία ταυτότητας για ολόκληρο τον πληθυσμό της Αργεντινής, των 46 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ακόμη χειρότερα, ο hacker φέρεται να πουλά αυτά τα δεδομένα σε ιδιωτικούς κύκλους, παρέχοντας ένα πιθανό χρυσωρυχείο προσωπικών δεδομένων για μελλοντικές παραβιάσεις, απάτες και επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το hack έγινε τον Σεπτέμβριο και παραβίασε το RENAPER της Αργεντινής, δηλαδή το Registro Nacional de las Personas.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που φέρεται να είναι ένα κρίσιμο μέρος του υπουργείου Εσωτερικών της Αργεντινής, έχοντας ως αποστολή του να εκδίδει τις ταυτότητες όλων των πολιτών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι η ομάδα ασφαλείας του ανακάλυψε ότι ένας λογαριασμός VPN που είχε ανατεθεί στο Υπουργείο Υγείας χρησιμοποιήθηκε για να αναζητήσει στη βάση δεδομένων 19 φωτογραφίες «την ακριβή στιγμή κατά την οποία δημοσιεύθηκαν στο Twitter».

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι «η βάση δεδομένων δεν υπέστη καμία παραβίαση ή διαρροή δεδομένων» και οι αρχές διερευνούν τώρα οκτώ δημόσιους υπαλλήλους για πιθανό ρόλο στη διαρροή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr