NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα, λόγω της επικέντρωσης στο metaverse

Η Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα, λόγω της επικέντρωσης στο metaverse

Η Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να αντικατοπτρίσει την εστίασή της στην ανάπτυξη του metaverse, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Verge.

Η επερχόμενη αλλαγή ονόματος, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg αναφέρεται πως σχεδιάζει να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο Connect στις 28 Οκτωβρίου -αλλά θα μπορούσε να αποκαλυφθεί και νωρίτερα- έχει σκοπό να σηματοδοτήσει τη φιλοδοξία του τεχνολογικού γίγαντα να γίνει γνωστός και πέρα από την κοινωνική δικτύωση.

Το rebranding πιθανότατα θα τοποθετήσει την εφαρμογή Facebook ως ένα από τα πολλά προϊόντα μιας μητρικής εταιρείας που θα εποπτεύει πολλά «παρακλάδια», όπως το Instagram, το WhatsApp, το Oculus και άλλα.

Η Facebook έχει ήδη περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους που αναπτύσσουν καταναλωτικό υλικό όπως AR headset, τα οποία ο Zuckerberg πιστεύει ότι τελικά θα έχουν την ίδια επιτυχία με τα smartphone. Τον Ιούλιο, είπε στο Verge ότι, τα επόμενα χρόνια «θα περάσουμε ουσιαστικά από το να μας βλέπουν οι άνθρωποι ως μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε μια εταιρεία metaverse».

Η Facebook δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που ενδέχεται να αλλάξει όνομα καθώς οι φιλοδοξίες της επεκτείνονται. Το 2015, η Google αναδιοργανώθηκε εξ ολοκλήρου κάτω από μια εταιρεία χαρτοφυλακίου υπό την ονομασία Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι δεν είναι πλέον μόνο μια μηχανή αναζήτησης, αλλά ένας τεράστιος όμιλος.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το νέο όνομα της εταιρείας Facebook είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr