NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το PayPal «ψήνει» super deal 39 δισ. για την εξαγορά του Pinterest

Το PayPal «ψήνει» super deal 39 δισ. για την εξαγορά του Pinterest

​Η PayPal βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τελικού σταδίου για να εξαγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Pinterest, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Οι μετοχές του Pinterest εκτινάχθηκαν στα ύψη την Τετάρτη, αφού το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά ότι η PayPal ενδέχεται να εξαγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η PayPal έχει συζητήσει την εξαγορά της εταιρείας σε μια πιθανή τιμή περίπου 70 δολαρίων ανά μετοχή, που θα εκτιμούσε το Pinterest σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Pinterest εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2019, όπου αποτιμήθηκε σε κάτι παραπάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανταγωνιστική πίεση από την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify ώθησε την PayPal να διερευνήσει την εξαγορά, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Shopify έχει επενδύσει σημαντικά στον συνδυασμό ηλεκτρονικού εμπορίου και fintech. Πέρυσι, συνεργάστηκε με την Affirm, έναν πάροχο buy now pay later, για να γίνει ο αποκλειστικός πάροχος για το Shop Pay, την υπηρεσία ολοκλήρωσης αγοράς του Shopify.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr