NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Google: Τέλος οι Snapdragon από τα smartphones της - Υιοθετεί δικό της chipset

Google: Τέλος οι Snapdragon από τα smartphones της - Υιοθετεί δικό της chipset

​Τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro της Google παρουσιάστηκαν και επίσημα και μαζί τους έκανε το ντεμπούτο του και το νέο chipset της εταιρείας, υπό την ονομασία Tensor.

Η αρχική αποκάλυψη των Pixel 6 και του Tensor επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην TPU (μονάδα επεξεργασίας) που εστιάζει στο AI και στο πώς το προσαρμοσμένο hardware θα βοηθήσει την Google να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές.

Η εταιρεία αποκαλεί το Tensor «ορόσημο για τη μηχανική εκμάθηση», καθώς στοχεύει στην χρήση της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση σε πραγματικά καταναλωτικά προϊόντα.

Για παράδειγμα, η εταιρεία λέει ότι το Tensor θα έχει «την πιο ακριβή Αυτόματη Αναγνώριση Ομιλίας (ASR)» που προσφέρεται σήμερα, τόσο για γρήγορα ερωτήματα στον Βοηθό Google όσο και για μεγαλύτερες ηχητικές εργασίες, όπως οι ζωντανοί υπότιτλοι.

Όπως φημολογούταν, το Tensor χρησιμοποιεί έναν μοναδικό συνδυασμό πυρήνων CPU, με την προσαρμοσμένη TPU (Tensor Processing Unit) για AI, δύο πυρήνες Cortex-X1 υψηλής ισχύος, δύο μεσαίας κατηγορίας (φημολογείται ότι είναι Cortex-A76) και τέσσερις χαμηλής απόδοσης (πιθανώς Cortex-55). Τα γραφικά προσφέρονται από μια GPU 20 πυρήνων.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη αλλαγή αφήνει εκτός των συγκεκριμένων τηλεφώνων τα chipset Snapdragon της Qualcomm, που χρησιμοποιούνταν τόσο στις προηγούμενες συσκευές με την υπογραφή της Google όσο και στα περισσότερα Android smartphone που βρίσκονται σήμερα στην αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr