NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συμφωνία 5 χωρών με τις ΗΠΑ για την κατάργηση του ψηφιακού φόρου στο Big Tech

Συμφωνία 5 χωρών με τις ΗΠΑ για την κατάργηση του ψηφιακού φόρου στο Big Tech

​Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε μια συμφωνία με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, που θα τερματίσει την απειλή των αμερικανικών δασμών σε ορισμένα αγαθά από αυτές τις χώρες, με αντάλλαγμα την άρση των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών που είχαν επιβάλει σε εταιρείες όπως οι Facebook, Amazon και Google.

Η συμφωνία έρχεται καθώς περισσότερες από 130 χώρες συμφώνησαν αυτόν τον μήνα σε μια γενική αναθεώρηση του διεθνούς φορολογικού συστήματος, που θα ωθήσει τα έθνη να υιοθετήσουν έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο 15 τοις εκατό και να αλλάξουν τα φορολογικά δικαιώματα, έτσι ώστε οι μεγάλες πολυεθνικές να φορολογούνται με βάση το πού πωλούν τα αγαθά και οι υπηρεσίες τους.

Το σημείο της συμφωνίας που αναφέρεται στις μεγάλες εταιρείες αποτελεί απάντηση σε μια παγκόσμια φορολογική διαμάχη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών, που τα τελευταία χρόνια επέβαλαν φόρους ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Μέσω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την Πέμπτη, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Βρετανία θα καταργήσουν τους φόρους των ψηφιακών υπηρεσιών τους μόλις θεσπιστεί αυτό το μέρος της παγκόσμιας συμφωνίας, γνωστό ως Πυλώνας 1. Αυτό αναμένεται να συμβεί κάποια στιγμή το 2023.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, η συμφωνία ισοδυναμεί με παραχώρηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ήθελαν να καταργηθούν οι φόροι για τις ψηφιακές υπηρεσίες αμέσως μόλις επιτευχθεί η παγκόσμια συμφωνία αυτόν τον μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr