NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Νιγηρία γίνεται η πρώτη αφρικανική χώρα που υιοθετεί ψηφιακό χρήμα

Η Νιγηρία γίνεται η πρώτη αφρικανική χώρα που υιοθετεί ψηφιακό χρήμα
Φωτογραφία: Chatham House

​Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας εντάχθηκε στη λίστα των αναδυόμενων αγορών που στοιχηματίζουν στο ψηφιακό χρήμα για να μειώσουν το κόστος των συναλλαγών και να ενισχύσουν τη συμμετοχή στο επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Η Νιγηρία γίνεται η πρώτη χώρα στην Αφρική και μία από τις πρώτες στον κόσμο που εισαγάγει ψηφιακό νόμισμα», δήλωσε ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari σε τηλεοπτική ομιλία κατά την παρουσίαση στην Abuja, την πρωτεύουσα.

«Η υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας και της υποκείμενης τεχνολογίας του, που ονομάζεται blockchain, μπορεί να αυξήσει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νιγηρίας κατά 29 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι το ΑΕΠ για τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής θα είναι 480 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η έκδοση του ψηφιακού νομίσματος, που ονομάζεται eNaira, έρχεται αφότου η κεντρική τράπεζα νωρίτερα τον Φεβρουάριο απαγόρευσε στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συναλλάσσονται ή να λειτουργούν σε κρυπτονομίσματα.

Από την κυκλοφορία της, η πλατφόρμα eNaira έχει δεχτεί περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια καθημερινές επισκέψεις, με 33 τράπεζες ενσωματωμένες, 500 εκατομμύρια naira (1,2 εκατομμύρια δολάρια) και περισσότερους από 2.000 πελάτες, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Godwin Emefiele.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr