NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία είχε η Ασία το '20

Τη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία είχε η Ασία το '20
26_10_2021 | 12:08 26_10_2021 | 12:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Η Ασία αντιμετώπισε το 2020 τη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει της συνόδου κορυφής CoP26, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ηπείρου.

Η μέση θερμοκρασία ανέβηκε κατά 1,39 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2010, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, κάθε τμήμα της περιοχής επηρεάστηκε, με τους 38 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν στο Βερχογιάνσκ της Ρωσίας να είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που ΄.εχει εντοπιστεί βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

«Οι ακραίες καιρικές αλλαγές και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την Ασία το 2020 προκάλεσαν την απώλεια ζωών χιλιάδων ανθρώπων, εκτόπισαν εκατομμύρια άλλους και κόστισαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ προκάλεσαν βαρύ τίμημα στις υποδομές και τα οικοσυστήματα», δήλωσε ο WMO.

«Η αειφόρος ανάπτυξη απειλείται, με την επισιτιστική και υδάτινη ανασφάλεια, τους κινδύνους για την υγεία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε άνοδο».

Η έκθεση έρχεται λίγες μέρες πριν από το CoP26, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr