NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αμερικανικό μπλόκο στην China Telecom για λόγους εθνικής ασφάλειας

Αμερικανικό μπλόκο στην China Telecom για λόγους εθνικής ασφάλειας
Φωτογραφία: Huangdan2060

​Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών ψήφισε υπέρ της ανάκλησης της άδειας της China Telecom στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, στην τελευταία αντίδραση της Ουάσιγκτον ενάντια σε αυτό που θεωρεί πιθανή διείσδυση σε βασικά δίκτυα από κινεζικές εταιρείες.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) σημαίνει ότι η China Telecom Americas πρέπει τώρα να διακόψει τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ εντός 60 ημερών.

Η China Telecom, η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, είχε άδεια να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση οδήγησε σε απότομη πτώση στις μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ και οι μετοχές τους στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν επίσης έντονες πιέσεις.

Η FCC διαπίστωσε ότι η China Telecom «υπόκειται σε εκμετάλλευση, επιρροή και έλεγχο από την κινεζική κυβέρνηση και είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης χωρίς επαρκείς νομικές διαδικασίες που υπόκεινται σε ανεξάρτητη δικαστική εποπτεία».

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι η ιδιοκτησία και ο έλεγχος της κινεζικής κυβέρνησης «εγείρουν σημαντικούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και την επιβολή του νόμου, παρέχοντας ευκαιρίες» στην εταιρεία και την κινεζική κυβέρνηση «να έχουν πρόσβαση, αποθήκευση, διακοπή και/ή εσφαλμένη δρομολόγηση των επικοινωνιών των ΗΠΑ».

Σε απάντηση, εκπρόσωπος της China Telecom America είπε ότι η απόφαση της FCC είναι «απογοητευτική» και ότι «θα ακολουθήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές ενώ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες» της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr