NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Facebook αλλάζει ονομασία σε Meta, με έμπνευση από τα ελληνικά

Η Facebook αλλάζει ονομασία σε Meta, με έμπνευση από τα ελληνικά

​Η Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα της σε Meta, θέλοντας να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν».

Η αλλαγή του ονόματος ανακοινώθηκε στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, Facebook Connect. Το νέο όνομα αντικατοπτρίζει τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Facebook, γνωστή πλέον ως Meta, υιοθέτησε τη νέα ονομασία, που βασίζεται στον όρο επιστημονικής φαντασίας metaverse, για να περιγράψει το όραμά της για εργασία και παιχνίδι σε έναν εικονικό κόσμο.

«Σήμερα θεωρούμαστε εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο, όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg.

«Η ελπίδα μας είναι ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, το metaverse θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και θα στηρίξει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια δημιουργούς και προγραμματιστές», έγραψε ο Zuckerberg την Πέμπτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr