NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Η ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την εξαγορά της Arm από την Nvidia

​Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε επίσημη έρευνα για την εξαγορά της Arm από την Nvidia.

Η συμφωνία, βάσει της οποίας η Nvidia θα εξαγοράσει την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από τη SoftBank για 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σε ένα δελτίο τύπου, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της ΕΕ, Margrethe Vestager, είπε ότι η εξαγορά θα μπορούσε να δυσκολέψει άλλους κατασκευαστές από το να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία της, βλάπτοντας μεγάλο μέρος της βιομηχανίας ημιαγωγών - η οποία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται η ουδετερότητα της Arm. Η εταιρεία παραχωρεί άδειες για τα σχέδια των chipset της σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Samsung και Qualcomm, πολλές από τις οποίες ανταγωνίζονται η μία την άλλη και την Nvidia.

Υπάρχουν φόβοι ότι η ύπαρξη ελέγχου από την Nvidia μπορεί να οδηγήσει σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί και έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το ανοιχτό μοντέλο αδειοδότησης της Arm.

Ωστόσο, οι επικριτές της συμφωνίας φοβούνται ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα μπορέσουν να αναγκάσουν τη Nvidia να παραμείνει ουδέτερη επ' αόριστον.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΕ, η Nvidia υπέβαλε δεσμεύσεις για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες, αλλά η Κομισιόν αποφάσισε ότι ήταν «ανεπαρκείς».

Η ΕΕ σχεδιάζει επίσης να διερευνήσει πώς η συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι ανταγωνιστές μοιράζονται πληροφορίες με την Arm και εάν η Nvidia θα μπορούσε να αλλάξει τη χρηματοδότηση έρευνας και ανάπτυξης της Arm.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr