NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Τέλος η αναγνώριση προσώπου, διαγράφει δεδομένα για 1 δισ. ανθρώπους

Facebook: Τέλος η αναγνώριση προσώπου, διαγράφει δεδομένα για 1 δισ. ανθρώπους

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα θέσει τέλος στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας από χρήστες και ρυθμιστικές αρχές.

Το κοινωνικό δίκτυο, του οποίου η μητρική εταιρεία ονομάζεται πλέον Meta, είπε ότι θα διαγράψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο μεμονωμένα πρότυπα αναγνώρισης προσώπου ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής.

Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανάρτηση ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook, ή πάνω από 600 εκατομμύρια λογαριασμοί, είχαν επιλέξει τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Η υπηρεσία δεν θα αναγνωρίζει πλέον αυτόματα τα πρόσωπα των ανθρώπων σε φωτογραφίες ή βίντεο. Η αλλαγή, ωστόσο, θα επηρεάσει επίσης την αυτόματη τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να περιγράφει εικόνες για άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης. Οι υπηρεσίες του Facebook που βασίζονται στα συστήματα αναγνώρισης προσώπου θα καταργηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με τη θέση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην κοινωνία και οι ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παροχής ενός σαφούς συνόλου κανόνων που διέπουν τη χρήση της», δήλωσε η εταιρεία.

«Εν μέσω αυτής της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να περιοριστεί η χρήση της αναγνώρισης προσώπου σε ένα στενό σύνολο περιπτώσεων».

Ο τερματισμός της χρήσης του συστήματος αναγνώρισης προσώπου είναι μέρος «μιας απομάκρυνσης σε όλη την εταιρεία από αυτό το είδος ευρείας αναγνώρισης», ανέφερε η ανάρτηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr