NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Lenovo: Ιστορικά υψηλά σε κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο

​Lenovo: Ιστορικά υψηλά σε κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο

Με ιστορικά υψηλά νούμερα τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα του έκλεισε το β' τρίμηνο για τη Lenovo. Η λειτουργική αριστεία, η καινοτομία και η ισχυρή απόδοση της εταιρείας είναι οι πυλώνες που στηρίζουν τις βελτιώσεις σε όλες τις κύριες επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου, παρά τις ευρύτερες προκλήσεις εφοδιασμού που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Αυτά, μαζί με τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ταχεία ψηφιοποίηση, τον έξυπνο μετασχηματισμό και τις αναβαθμίσεις σε συσκευές, υποδομές και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου.

Η απόδοση της Lenovo σημείωσε σημαντική βελτίωση από έτος σε έτος, με τα καθαρά κέρδη του Ομίλου να ανέρχονται στα 512 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση κατά 65% σε ετήσια βάση, με το καθαρό εισόδημα να βελτιώνεται κατά 0,7 μονάδες, ενώ ο Όμιλος είναι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του για διπλασιασμό της κερδοφορίας σε τρία χρόνια. Τα έσοδα προ φόρων ήταν 742 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 58% από έτος σε έτος, ενώ τα μεικτά έσοδα του Ομίλου συνέχισαν την ισχυρή αναπτυξιακή τους τροχιά, φτάνοντας τα 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 23% σε ετήσια βάση. Τo λειτουργικό cashflow διπλασιάστηκε από έτος σε έτος και ανήλθε σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα τα έξοδα Ε&Α του Ομίλου για το τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60%, λόγω των αυξημένων επενδύσεων στην καινοτομία.

Τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνουν στρατηγική για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη των κερδών του, επικέντρωση σε τομείς υψηλού περιθωρίου κέρδους, και διπλασιασμό των επενδύσεων σε Ε&Α μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοινώθηκε το περασμένο τρίμηνο. Η στρατηγική αυτή θα υποστηρίξει τον συνεχή μετασχηματισμό του Ομίλου, αναπτύσσοντας τεχνολογία που επικεντρώνεται σε New IT ευκαιρίες και στην τεχνολογική αρχιτεκτονική του «Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence» που βασίζεται στην μεταβολή των αναγκών των πελατών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα 8,0 σεντ HK ανά μετοχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Yuanqing Yang:

«Η αρχιτεκτονική του New IT «Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence» της Lenovo κερδίζει δυναμική και γίνεται όλο και πιο αποδεκτή σε ολόκληρο τον κλάδο. Μέσω της στρατηγικής που αποκαλούμε «3S» (Smart Devices/IoT, Smart Infrastructure, Smart Vertical), το τελευταίο τρίμηνο τόσο τα καθαρά όσο και τα μικτά έσοδά μας πέτυχαν νέα ρεκόρ και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε τον στόχο να διπλασιάσουμε τα καθαρά μας έσοδα μέσα σε μία τριετία. Ταυτόχρονα, η επένδυσή μας σε Ε&Α αυξήθηκε σημαντικά κατά σχεδόν 60%», δήλωσε ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την δυναμική πορεία μας προς τον στόχο να διπλασιάσουμε τις δαπάνες Ε&Α μέσα σε τρία χρόνια και να αναπτύξουμε περαιτέρω τον έξυπνο μετασχηματισμό μας με γνώμονα τις υπηρεσίες».

Solutions and Services Group (SSG): ισχυρή ανάπτυξη και υψηλά περιθώρια κέρδους – που οδηγούν σε υψηλότερη συνολική κερδοφορία για όλο τον Όμιλο

Τo Solutions and Services Group συνεχίζει να καταγράφει ισχυρή κερδοφορία και ανάπτυξη σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Καθώς η αρχιτεκτονική της τεχνολογίας γίνεται πιο περίπλοκη, οι πελάτες απαιτούν πιο εξελιγμένες υπηρεσίες πληροφορικής. Η αγορά αυτή προβλέπεται να αξίζει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ έως το 2025, με την ταχέως αναπτυσσόμενη και υψηλού περιθωρίου κέρδους device-as-a-service αγορά να αναμένεται να φτάσει τα 67 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, έως το 2025.

Απόδοση Q2:

  • Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου (30% σε ετήσια βάση, που ανήλθαν σε 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αποφέροντας το 7,3% των συνολικών εσόδων του Ομίλου και με operating margin σχεδόν 21%.
  • Τα ποσοστά των Υπηρεσιών Υποστήριξης βελτιώθηκαν τόσο για πελάτες Η/Υ, όσο και για πελάτες υποδομής. Τα Managed Services σημείωσαν αύξηση των εσόδων σχεδόν 90% σε ετήσια βάση, με τις λύσεις που βασίζονται στο IP της Lenovo να κερδίζουν έδαφος. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τα Services and Solutions να επιτύχουν αύξηση εσόδων σχεδόν 22%, από έτος σε έτος.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε την εξέλιξη του consumption- based επιχειρηματικού μοντέλου του στην ετήσια εκδήλωση καινοτομίας Tech World, με την παρουσίαση του TruScale – ενός νέου χαρτοφυλακίου που συγκεντρώνει όλες τις as-a-Service προσφορές της Lenovo κάτω από την ίδια ομπρέλα, για να προσφέρει μια πραγματικά παγκόσμια λύση που καθιστά τα πάντα διαθέσιμα: από το pocket έως το cloud, μέσω ενός ενιαίου πλαισίου συμβολαίου.

Μελλοντικά Σχέδια:

  • Η Lenovo θα συνεχίσει να στοχεύει στην αύξηση των εσόδων και της κερδοφορία της, στο ίδιο πλαίσιο. Με την ενσωμάτωση του τμήματος ΙΤ της εταιρείας στην επιχειρηματική μονάδα του SSG, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της Ε&Α και να μετατρέψει τις αποδεδειγμένες εσωτερικές ψηφιακές δυνατότητες του Ομίλου, σε προσφορές λύσεων για τους πελάτες.
  • Στα Managed Services, θα εισαχθούν νέες πλατφόρμες και go-to-market εργαλεία για τη βελτίωση όσων προσφέρει το TruScale as-a-service.
  • Στις υπηρεσίες υποστήριξης, η εστίαση θα γίνει στην αύξηση των ποσοστών διείσδυσης, καθώς ο εμπορικός τομέας ανακάμπτει.

Infrastructure Solutions Group (ISG): τρίμηνο ρεκόρ και υπερ-απόδοση σε μία αναπτυσσόμενη αγορά

Οι ευκαιρίες συνεχίζουν να επεκτείνονται για το ISG, καθώς ο εκσυγχρονισμός των ICT υποδομών συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο. Η αγορά υποδομής ICT αναμένεται να ανέλθει σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, γεγονός που την καθιστά ισάξια με την αγορά υπολογιστών παγκοσμίως.

Απόδοση Q2:

  • Η επιχειρησιακή μονάδα ISG σημείωσε επιδόσεις ρεκόρ, με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών που ανήλθαν σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και σημείωσαν αύξηση κατά σχεδόν 34% από έτος σε έτος. Η κερδοφορία συνέχισε να βελτιώνεται κατά 24 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από έτος σε έτος, πλησιάζοντας το break even.
  • Η επιχειρησιακή μονάδα ξεπέρασε την αγορά σε σχεδόν κάθε τομέα. Το Cloud Service Provider πέτυχε τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του, με αύξηση άνω του 50% από έτος σε έτος. Παράλληλα, τα έσοδα των μεγάλων (enterprises), αλλά και των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων (SMB), παρουσίασαν επίσης ισχυρή αύξηση κερδών, ύψους 20% σε ετήσια βάση.
  • Στα τμήματα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, τα έσοδα από Storage αυξήθηκαν πάνω από 50% από έτος σε έτος, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ όσον αφορά στο High Performance Computing, ο Όμιλος παρέδωσε στην Κίνα τον ταχύτερο πανεπιστημιακό υπολογιστή υψηλής απόδοσης, που τροφοδοτείται από την τεχνολογία υδρόψυξης Lenovo Neptune.

Μελλοντικά Σχέδια:

  • Ο Όμιλος θα συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως το Edge computing, τις υβριδικές λύσεις cloud και τη σύγκλιση 5G cloud-network .
  • Eπίσης, θα συνεχίσει να ενισχύει τις εσωτερικές του δυνατότητες σχεδιασμού και κατασκευής για να βελτιώσει την κερδοφορία του, καθώς η επιχειρησιακή μονάδα οδεύει προς το break even και πέρα από αυτό.
  • Το όραμα παραμένει να γίνει ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος παγκόσμιος πάροχος λύσεων υποδομής ICT

Intelligent Devices Group (IDG): ισχυρή αύξηση εσόδων και ισχυρότερη κερδοφορία, με αυξημένα τα έσοδα που δεν προέρχονται από την αγορά των H/Y

Η ζήτηση για H/Y, αλλά και άλλες έξυπνες συσκευές παραμένει ισχυρή. Αυτό οφείλεται στην ανάκαμψη της ζήτησης από τις επιχειρήσεις, με τα στοιχεία της αγοράς να δείχνουν ότι οι υπολογιστές που αγοράστηκαν από επιχειρήσεις (εξαιρουμένων των Chromebook) αυξήθηκαν κατά 18% από έτος σε έτος το περασμένο τρίμηνο, ενώ σε αυτό θα πρέπει να υπολογιστεί και η αυξημένη ζήτηση που αναμένεται από την κυκλοφορία των Windows 11. Η Lenovo συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι η ζήτηση για υπολογιστές θα ανέλθει 340-355 εκατομμύρια συσκευές ετησίως για τα επόμενα χρόνια. Η παγκόσμια αγορά smartphone εξακολουθεί να παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως επίσης και η αγορά IoT, που αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% CAGR έως το 2025.

Απόδοση Q2:

  • Η Επιχειρησιακή μονάδα σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, με αύξηση εσόδων 21% σε ετήσια βάση που αντιστοιχεί σε 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας, που ανήλθε σε 34% σε ετήσια βάση και αντιστοιχεί σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
  • Το τμήμα των Premium PC σημείωσε υψηλή ανάπτυξη, με τα έσοδα από τα premium Yoga και από τα workstations να υπερδιπλασιάζονται από έτος σε έτος. Τα έσοδα από υπολογιστές εταιρικής χρήσης αυξήθηκαν κατά 29% από έτος σε έτος, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις H/Y σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 48% από έτος σε έτος.
  • Τα smartphones είχαν το καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών, με τα κέρδη τους να φτάνουν σε νέο ρεκόρ ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση εσόδων κατά 27% από έτος σε έτος, που είναι η καλύτερη των τελευταίων 15 τριμήνων. Όλες οι γεωγραφίες παρείχαν υψηλή ανάπτυξη κερδοφορίας – όχι μόνο στα παραδοσιακά προπύργια της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής, αλλά και στις αγορές EMEA και Ασίας-Ειρηνικού. Τα έσοδα από tablet αυξήθηκαν κατά 20% από έτος σε έτος, ενώ τα έσοδα από αξεσουάρ αυξήθηκαν κατά 31%, από έτος σε έτος.

Μελλοντικά Σχέδια:

  • Η Lenovo θα επενδύσει περαιτέρω στα premium τμήματα της αγοράς για να αυξήσει την κερδοφορία και τη μέση τιμή πώλησης των προϊόντων της. Παράλληλα – προϊόντα εκτός Υ/Η, όπως smartphones, tablets, προϊόντα έξυπνης συνεργασίας και συσκέψεων, αλλά και embedded computing, θα αυξήσουν περαιτέρω το μείγμα εσόδων, για τα προϊόντα εκτός Η/Υ.

Στρατηγικές και επενδύσεις για το μέλλον

Ο Όμιλος συνεχίζει να εστιάζει σημαντικά στην Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική λειτουργία, στο σύνολο των δραστηριοτήτων του. Θέτοντας νέους στόχους μετριασμού της κλιματικής αλλαγής τον Αύγουστο του 2021, ως μέρος της ετήσιας έκθεσης ESG της εταιρείας, η Lenovo έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το FY2025/26, καθώς σημειώνει σταθερή πρόοδο προς τους στόχους μείωσης εκπομπών έως το 2030 που έχει θέσει και έχουν εγκριθεί από το Science-Based Targets Initiative. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ενσωματώσει ανακυκλωμένα υλικά στο 100% των προϊόντων Η/Υ της έως το 2025, αλλά και να επανεξετάσει τους στόχους social impact του Ομίλου, ώστε οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 27% των παγκόσμιων στελεχών μέχρι το 2025, από 21% το 2020.

Ο Όμιλος αναγνωρίστηκε πρόσφατα για τις δεσμεύσεις και το συνολικό έργο του σε όλο το ESG, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από τον Δείκτη Εταιρικής Βιωσιμότητας Hang Seng, φτάνοντας για πρώτη φορά σε βαθμολογία AA+, αλλά και στην καλύτερη συνολική βαθμολογία στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μετά τη συνταξιοδότηση του Corporate President και Chief Operation Officer Gianfranco Lanci, η Lenovo ανακοίνωσε πρόσφατα τον Che Min (Jammi) Tu, ως Group Operations Officer της εταιρείας.

lenvo_Q2FY2021_Infographic_ENG.jpg?mtime=20211104163740#asset:307716


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr