NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Super deal» Inmarsat - Viasat ύψους 7,3 δισ. στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες

«Super deal» Inmarsat - Viasat ύψους 7,3 δισ. στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες
Φωτογραφία: SpaceX

Η βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αμερικανική Viasat, σε μια συμφωνία 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία είναι η τελευταία στην οποία μια βρετανική εταιρεία που διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομία και την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας πρόκειται να εξαγοραστεί από ξένους ανταγωνιστές ή εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η Viasat, η οποία περιέγραψε τη συμφωνία ως «μεταμορφωτική» για την παγκόσμια βιομηχανία επικοινωνιών, είπε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την βρετανική κυβέρνηση για να συνεχίσει να επενδύει και να αυξάνει την παρουσία της Inmarsat στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Viasat σχεδιάζει να διατηρήσει και να αναπτύξει τα κεντρικά γραφεία της Inmarsat στο Λονδίνο», δήλωσε η αμερικανική εταιρεία, ανακοινώνοντας τη συμφωνία. «Η Viasat σχεδιάζει να αξιοποιήσει την παρουσία της Inmarsat στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεσμεύεται να διατηρήσει και να αυξήσει την επένδυση της συνδυασμένης εταιρείας στις διαστημικές επικοινωνίες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Inmarsat παρέχει δορυφορικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διαδίκτυο και βιντεοδιάσκεψη, καθώς και wifi στις πτήσεις. Έχει 14 δορυφόρους σε τροχιά και σχεδιάζει να εκτοξεύσει άλλους επτά, ενώ παρείχε δορυφορικές υπηρεσίες για τη βελτίωση των επίγειων επικοινωνιών για τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Παρέχει υπηρεσίες και για πλοία.

Η εταιρεία, της οποίας η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στην αναζήτηση της εξαφανισμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines το 2014, απασχολεί περίπου 860 άτομα στη βάση της και 1.800 σε όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr