NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σήμερα είναι η ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης για να θυμόμαστε ότι δεν ρισκάρουμε ό,τι αγαπάμε

Σήμερα είναι η ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης για να θυμόμαστε ότι δεν ρισκάρουμε ό,τι αγαπάμε

Η Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης γιορτάζεται από το 2004 κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Αλ. Σαρρηγεωργίου

«Η πανδημία Covid-19 και οι συχνότερες και σφοδρότερες φυσικές καταστροφές δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο ρίσκα και ανατροπές. Παρά ταύτα οι Έλληνες παραμένουν σημαντικά ανασφάλιστοι συγκριτικά με τους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι στους κινδύνους», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. «Η ασφάλιση προστατεύει τους πολίτες από τις ζημιές που φέρνουν τα απρόοπτα. Ο ελληνική ασφαλιστική αγορά στηρίζει κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας με αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 2,5 δισ.».

ΠΟΑΔ

Η ιδιωτική ασφάλεια δεν είναι το όπλο κατά της πανδημίας ούτε ο μηχανισμός εξυγίανσης του ελλιπούς κράτους είναι ο μοχλός στήριξης της κοινωνίας από την περιθωριοποίηση και την εκκωφαντική απουσία των θεσμών στην ανάγκη που δημιουργούν τα κενά της πολιτείας, αναφέρει η ΠΟΑΔ. Οι χιλιάδες αποζημιώσεις από τα ακραία φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς αλλά και οι χιλιάδες αποζημιώσεις από ατυχήματα σηματοδοτούν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Έλληνα διαμεσολαβητή ως καταλύτη στην επίλυση του προβλήματος, προσθέτει.

Interamerican

Η στιγμή της αποζημίωσης είναι η ώρα που καταξιώνει τη δουλειά όλων των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο. Είναι η στιγμή κατά την οποία ένας άνθρωπος προστατεύεται από μία δυσάρεστη εξέλιξη στη ζωή του, αναφέρει η Interamerican. Η προσφορά της ασφάλισης, μια υπηρεσία η οποία δεν συνδέεται άμεσα με κάποια εμπειρία, γίνεται συχνά κατανοητή μόνο τη στιγμή της αποζημίωσης, υπογραμμίζει η Interamerican.

Υδρόγειος Ασφαλιστική

Τέλος, η Υδρόγειος Ασφαλιστική γράφει το μήνυμά της για τη σημερινή ημέρα: «ας μιλήσουμε για αξίες και συναισθήματα, γιατί η αξία της ασφάλισης δεν μετριέται μόνο με αριθμούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr