NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ προσχωρούν σε διεθνή συμφωνία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Οι ΗΠΑ προσχωρούν σε διεθνή συμφωνία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος θα στηρίξει την Έκκληση των Παρισίων για την Εμπιστοσύνη και την Ασφάλεια​ στον κυβερνοχώρο.

Η συμφωνία θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με άλλες χώρες και εκατοντάδες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης της Google και της Microsoft), τόσο για την προώθηση ενός ανοιχτού διαδικτύου όσο και για την προσπάθεια για βελτίωση της ασφάλειας μέσω κοινών στόχων και νόμων.

Αυτό προστίθεται σε υφιστάμενες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων κοινών προσπαθειών για την ανάληψη ευθύνης των χωρών σχετικά με το κυβερνοέγκλημα, μιας πολυαναμενόμενης ανανέωσης της πολιτικής του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο και μιας συμμαχίας κατά του ransomware που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο.

Το Sttae Department δημιουργεί επίσης ένα Γραφείο Κυβερνοχώρου και Ψηφιακής Πολιτικής που θα αντιμετωπίζει ζητήματα κυβερνοασφάλειας και άλλα τεχνολογικά θέματα.

Η κίνηση έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη στάση της κυβέρνησης Trump. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να υπογράψουν το κάλεσμα το 2018, προσχωρώντας σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και η Ρωσία.

Το Wired σημείωσε ότι η συμφωνία δεν δεσμεύει νομικά κανέναν. Αυτό, ωστόσο, σηματοδοτεί μια πρόθεση, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να δείξουν ότι θα βοηθήσουν τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr