NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ μηνύουν την Uber, λόγω διακρίσεων σε βάρος ατόμων με αναπηρία

Οι ΗΠΑ μηνύουν την Uber, λόγω διακρίσεων σε βάρος ατόμων με αναπηρία
12_11_2021 | 14:36 12_11_2021 | 14:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε την Uber την Τετάρτη, κατηγορώντας την εταιρεία ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος επιβατών με αναπηρία, χρεώνοντάς τους τέλη όταν χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να εισέλθουν στα οχήματα.

Η αγωγή προέρχεται από μια πολιτική που θέσπισε η Uber το 2016 για να αποζημιώσει τους οδηγούς που περίμεναν περισσότερα από δύο λεπτά για να φτάσει ένας επιβάτης.

Η εταιρεία προηγουμένως δεν πλήρωνε τους οδηγούς για το χρόνο τους μέχρι να ξεκινήσει μια διαδρομή, απογοητεύοντας εκείνους που μερικές φορές αναγκάζονταν να περιμένουν μεγάλες περιόδους για τους επιβάτες.

Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι η Uber δεν προσάρμοσε τα τέλη χρόνου αναμονής για τα άτομα με αναπηρία, παραβιάζοντας τον σχετικό αμερικανικό νόμο, που απαγορεύει τις διακρίσεις.

«Η Uber και άλλες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς πρέπει να διασφαλίζουν ίση πρόσβαση για όλα τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρία», δήλωσε η Kristen Clarke, βοηθός γενικός εισαγγελέας για το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr