NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κόμβος συνάντησης η Θεσσαλονίκη

Κόμβος συνάντησης η Θεσσαλονίκη

Σε κόμβο συνάντησης μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη. Το real estate πήρε μπρος με τους επενδυτές να έχουν ήδη κάνει τοποθετήσεις στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον 10 νέα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες τους το 2022, ενώ τα έργα υποδομών μεταξύ αυτών η ανάπλαση της ΔΕΘ και οι οδικοί άξονες αποτελούν το στοίχημα για την ενίσχυση του συνεδριακού και αστικού τουρισμού και των επαγγελματικών ταξιδίων.

Αν και η τουριστική σεζόν έκλεισε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τη μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα το ΙΤΕΠ, τα θετικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές υπόσχονται ανάκαμψη το 2022 έως και το 2024. Υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι περιορισμοί που ισχύουν για τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, η Θεσσαλονίκη τρέφει μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη του συνεδριακού και αστικού τουρισμού.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες τους, οι ανακαινίσεις που γίνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο την εμβληματική Αγορά Μοδιάνο που αποτελεί τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις και η βελτίωση των κεντρικών οδικών αρτηριών είναι οι τέσσερις άξονες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού και των επαγγελματικών ταξιδίων στην Θεσσαλονίκη.

Η Αγορά Μοδιάνο – τόπος συνάντησης και εκδηλώσεων

Η αγορά Μοδιάνο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα ανοίγει ανακαινισμένη το 2022, έχοντας στόχο να αποτελέσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων, αλλά και κέντρο πολιτισμού εκδηλώσεων και γαστρονομίας. Η Αγορά Μοδιάνο ανακατασκευάζεται και παραδίδεται κατά τον Απρίλιο του 2022. Αποτέλεσε από την ίδρυση από τον Ελι Μοδιάνο το 1922 ορόσημο για την πόλη και στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης για επαγγελματίες, τουρίστες και κατοίκους της πόλης από τον όμιλο Φαϊς

Φουλ οι μηχανές του real estate στην Θεσσαλονίκη

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του real estate στην πόλη με την ανοικοδόμηση να μην έχει φτάσει ακόμα στο ζενίθ. Πολυτελή καταλύματα, ξενοδοχεία, boutique hotels ετοιμάζονται σε κάθε σχεδόν γωνιά του τετραγώνου, αλλάζοντας τον εξ ολοκλήρου τον τουριστικό χάρτη της χώρας. Τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπει η πόλη δίνουν την ελπίδα της ολικής επαναφοράς της στην κανονικότητα μετά το τέλος του χειμώνα.

Με την αποπεράτωση δε, των μεγάλων έργων που προγραμματίζονται πέριξ του αεροδρομίου, τις νέες συνδέσεις που προγραμματίζονται από τις μεγάλες αγορές, την αναβάθμιση του εμπορικού προβλήτα του ΟΛΘ και την αναβάθμιση του προβλήτα της κρουαζιέρας, τα εγκαίνια του μετρό, τις αναβαθμίσεις των χώρων πρασίνου, πεζοδρομήσεις και συντήρησης ποδηλατοδρόμων, η αναβάθμιση της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι θα γίνει η πρωτεύουσα επαγγελματικού τουρισμού, συνεδρίων και εκθέσεων των Βαλκανίων.

ON Residence, OlympionCityHotel, VanoroHotel, το «V45», MarriottInternational, AutographCollection, NΥΧ Thessaloniki, FattalHotels, BrownHotels, OneSalonica, ElephantSuites, RadissonBluZaffronResort είναι μεταξύ των ξενοδοχείων που θα υποδεχτούν τους επισκέπτες για τουρισμό αναψυχής ή επαγγελματικά ταξίδια το 2022.

Η Ευρώπη ζητά να ταξιδέψει

Σημαντικές αγορές για την Ελλάδα είναι οι αγορές της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πολωνίας, Ολλανδίας καθώς σύμφωνα με το EuropeanTravelCommission δηλώνουν πρόθεση να ταξιδέψουν το χειμώνα και στις αρχές του νέου έτους. Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται για αστικό τουρισμό και επαγγελματικά ταξίδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr