NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η αγορά του IoT θα δημιουργήσει αξία 12,6 τρισ. δολαρίων έως το 2030

Η αγορά του IoT θα δημιουργήσει αξία 12,6 τρισ. δολαρίων έως το 2030

Από έξυπνες οικιακές συσκευές έως εργοστάσια με αισθητήρες, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι έτοιμο να δημιουργήσει αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey (MGI).

Αλλά το πόσο μεγάλο θα γίνει τελικά το IoT θα οφείλεται λιγότερο στην τεχνολογική ανάπτυξη και περισσότερο στη αλληλεπίδραση διαφορετικών συνδεδεμένων συσκευών και στην αντιμετώπιση ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η MGI εκτιμά ότι μέχρι το 2030, το IoT θα μπορούσε να προσφέρει αξία μεταξύ 5,5 τρισεκατομμυρίων έως 12,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Περίπου το 65% αυτής της αξίας προβλέπεται ότι θα δημιουργηθεί από επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως έξυπνα εργοστάσια ή γραφεία, αντί για καταναλωτικές εφαρμογές, όπως ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Η οικονομία του IoT προβλέπεται ότι θα κλίνει προς τις αναπτυσσόμενες χώρες -οι οποίες επωφελούνται από τη δυνατότητα κατασκευής έξυπνων εγκαταστάσεων από την αρχή, αντί για μετασκευές- και ειδικότερα στην Κίνα, η οποία η MGI αναμένει ότι θα δημιουργήσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής αξίας του IoT έως το 2030.

Μια προηγούμενη έκθεση της MGI από το 2015 σχετικά με το IoT προέβλεπε ότι ο κλάδος θα αποφέρει 3,9 έως 11,1 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, αλλά η νέα έκθεση μειώνει το ποσό σε 2,8 έως 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr