NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa από τη Βρετανία

Η Amazon θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa από τη Βρετανία
17_11_2021 | 12:38 17_11_2021 | 12:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Η Amazon σχεδιάζει να σταματήσει να δέχεται πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών καρτών Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον επόμενο χρόνο.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είπε σε ορισμένους πελάτες ότι, από τις 19 Ιανουαρίου και μετά, η εταιρεία δεν θα δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που θα έχουν εκδοθεί στη Βρετανία, λόγω των υψηλών τελών.

Η Visa νωρίτερα φέτος αύξησε τις διατραπεζικές προμήθειες που χρεώνει στους εμπόρους για την επεξεργασία ψηφιακών συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κίνηση ακολούθησε παρόμοια εξέλιξη από τη Mastercard, η οποία επίσης αύξησε τις χρεώσεις της.

Οι πελάτες της Amazon ενημερώθηκαν ότι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκδίδονται από τη Visa - και πιστωτικές κάρτες εκτός Visa, όπως η Mastercard και η American Express. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να ενημερώσουν τον προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής τους πριν από τις αλλαγές.

Η Visa είπε ότι είναι «πολύ απογοητευμένη που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr