NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Bill Gates ετοιμάζει προηγμένο πυρηνικό αντιδραστήρα κόστους 4 δισ. δολαρίων

Ο Bill Gates ετοιμάζει προηγμένο πυρηνικό αντιδραστήρα κόστους 4 δισ. δολαρίων

Η TerraPower, μια startup που ιδρύθηκε από τον Bill Gates για να φέρει επανάσταση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, επέλεξε το Kemmerer, στο Ουαϊόμινγκ, ως την προτιμώμενη τοποθεσία για τον πρώτο της δοκιμαστικό αντιδραστήρα.

Σκοπεύει να κατασκευάσει το εργοστάσιο έως το 2028. Η κατασκευή του θα προσφέρει απασχόληση σε 2.000 εργαζομένους, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TerraPower, Chris Levesque.

Θα προσφέρει, επίσης, νέες θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί η βιομηχανία άνθρακα και φυσικού αερίου.

Σήμερα, ένας τοπικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, ένα ανθρακωρυχείο και μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου παρέχουν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας - έναν σημαντικό αριθμό για μια περιοχή που έχει περίπου 3.000 κατοίκους.

Για την TerraPower, η επιλογή μιας τοποθεσίας ήταν θέμα γεωλογικών και τεχνικών παραγόντων, όπως οι σεισμικές και εδαφικές συνθήκες και η υποστήριξη της κοινότητας, είπε ο Levesque.

Μόλις κατασκευαστεί, το εργοστάσιο θα παρέχει βασικό φορτίο 345 μεγαβάτ, με δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητάς του στα 500 μεγαβάτ.

Το κόστος του θα φτάσει περίπου τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα μισά από αυτά να προέρχονται από την TerraPower και τα άλλα μισά από το Προηγμένο Πρόγραμμα Επίδειξης Αντιδραστήρων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

«Η Κίνα και η Ρωσία συνεχίζουν να κατασκευάζουν νέα εργοστάσια με προηγμένες τεχνολογίες όπως η δική μας, και επιδιώκουν να εξάγουν αυτά τα εργοστάσια σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Levesque.

Μόλις κατασκευαστεί, το εργοστάσιο θα παρέχει ενέργεια για 60 χρόνια, είπε ο Levesque.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr