NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ποπ κορν για τη μόνωση κτιρίων: Νέο αδιάβροχο και βιοδιασπώμενο μονωτικό υλικό

Ποπ κορν για τη μόνωση κτιρίων: Νέο αδιάβροχο και βιοδιασπώμενο μονωτικό υλικό
23_11_2021 | 11:24 23_11_2021 | 11:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Το ποπ κορν θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βιώσιμης μόνωσης στα κτίρια, αντικαθιστώντας τα σημερινά μη βιοαποδομήσιμα υλικά.

Οι επιστήμονες εφηύραν μια μέθοδο για τη δημιουργία βιώσιμων μονωτικών χρησιμοποιώντας «κοκκοποιημένο» ποπ κορν με «εξαιρετικές» θερμομονωτικές ιδιότητες και καλή προστασία από τη φωτιά.

Το φυτικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα σημερινά προϊόντα μόνωσης κτιρίων, όπως ανέφεραν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη Γερμανία.

Περίπου το 90 τοις εκατό των υλικών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατασκευή μόνωσης κτιρίων είναι κατασκευασμένα από πλαστικά ή ορυκτές ίνες, τα οποία είναι μη βιοδιασπώμενα.

Αυτά τα υλικά παράγουν διοξείδιο του άνθρακα κατά τα στάδια κατασκευής τους και σπάνια ανακυκλώνονται όταν ένα κτίριο γκρεμίζεται, συμβάλλοντας στη ρύπανση και καθιστώντας τα μη βιώσιμα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κοκκοποιημένο ποπ κορν είναι παρόμοιο με το πολυστυρένιο και εξίσου ελαφρύ, χωρίς να έχει τα μειονεκτήματα του συνθετικού υλικού.

Στην έρευνά τους, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μονωτικές πλάκες από κοκκοποιημένο ποπ κορν. Αυτές οι σανίδες παγιδεύουν τη ζέστη, είναι υδατοαπωθητικές και προσφέρουν επίσης καλή προστασία από τη φωτιά.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι θερμομονωτικές και υδατοαπωθητικές ιδιότητες του νέου υλικού μπορούν να ανοίξουν περισσότερες ευκαιρίες για πρακτικές εφαρμογές και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr