NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ένοχος σε υπόθεση υπεξαίρεσης ο CEO τηλεπικοινωνιακού κολοσσού

Ένοχος σε υπόθεση υπεξαίρεσης ο CEO τηλεπικοινωνιακού κολοσσού
Φωτογραφία: Jérémy Barande

​Ο διευθύνων σύμβουλος της Orange, Stéphane Richard, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή,, για συνέργεια σε υπεξαίρεση δημοσίων κεφαλαίων, θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση του ως επικεφαλής του γαλλικού ομίλου τηλεπικοινωνιών.

Η δίκη εξέτασε την εμπλοκή του Richard σε μια υπόθεση μεταξύ του επιχειρηματία Bernard Tapie, που έχει φύγει από τη ζωή, και του γαλλικού Δημοσίου, για την τράπεζα Crédit Lyonnais το 2008.

Ο Richard ήταν επικεφαλής προσωπικού της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, όταν αυτή ήταν υπουργός Οικονομίας, και συμμετείχε στη διαπραγμάτευση που οδήγησε το γαλλικό κράτος να πληρώσει περίπου 400 εκατ. ευρώ στον Tapie.

Η Lagarde κρίθηκε ένοχη για «αμέλεια», αλλά γλίτωσε την ποινή σε άλλο δικαστήριο, το 2016. Ο Richard εντάχθηκε στη France Télécom, η οποία πλέον ονομάζεται Orange, το 2009, και ξεκίνησε τη 10ετή θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2011.

Το γαλλικό κράτος διατήρησε μειοψηφικό μερίδιο περίπου 23 τοις εκατό στην Orange και ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire έχει επανειλημμένα πει ότι ο Richard δεν θα μπορούσε να μείνει στο τιμόνι αν καταδικαζόταν.

Ο Richard είναι επίσης πρόεδρος του GSMA.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr