NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Apple: Μήνυση κατά του ισραηλινού NSO Group για το χακάρισμα iPhone

Apple: Μήνυση κατά του ισραηλινού NSO Group για το χακάρισμα iPhone

​Η Apple κατέθεσε μήνυση εναντίον του NSO Group και της μητρικής του, κατηγορώντας την ισραηλινή εταιρεία ότι παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο κατά του hacking, πουλώντας λογισμικό που φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία πελατών της Apple.

Η μήνυση, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, ισχυρίζεται ότι το spyware της NSO, γνωστό ως Pegasus, και άλλο κακόβουλο λογισμικό, έχουν προκαλέσει χρηματικές και περιουσιακές ζημιές στην Apple και παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών.

«Για να αποτρέψει περαιτέρω κατάχρηση και βλάβη στους χρήστες της, η Apple επιδιώκει, επίσης, μια μόνιμη διαταγή, με στόχο την απαγόρευση της NSO Group από τη χρήση οποιουδήποτε λογισμικού, υπηρεσιών ή συσκευών της Apple», ανέφερε η εταιρεία από το Cupertino σε σχετική δήλωση.

Σε δική της ανακοίνωση, η NSO Group δεν αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της μήνυσης και αντ' αυτού είπε ότι η τεχνολογία της σώζει ζωές.

Η NSO Group παρέχει «νόμιμα εργαλεία» για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να πολεμήσουν τους παιδεραστές και τους τρομοκράτες, ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος NSO υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι πουλά το λογισμικό της αποκλειστικά και μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες για σκοπούς επιβολής του νόμου και αντιτρομοκρατίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr