NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Χάπι ινσουλίνης αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 1

Χάπι ινσουλίνης αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 1

​Ερευνητές στο Yale ανέπτυξαν ένα νέο από του στόματος φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 1.

Σε δοκιμές σε ποντίκια, το φάρμακο όχι μόνο προσάρμοσε γρήγορα τα επίπεδα ινσουλίνης, αλλά αποκατέστησε και τις μεταβολικές λειτουργίες αντιστρέφοντας τη φλεγμονή, ανοίγοντας έναν πιθανό τρόπο πρόληψης της νόσου.

Ο διαβήτης τύπου 1 ξεκινά όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου επιτίθεται και καταστρέφει κύτταρα στο πάγκρεας. Αυτά τα κρίσιμα κύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ινσουλίνης, της ορμόνης που μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια, και ως εκ τούτου οι ασθενείς χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης πολλές φορές την ημέρα.

Η λήψη ενός χαπιού ινσουλίνης από το στόμα θα ήταν μια πολύ πιο απλή και λιγότερο επεμβατική ρουτίνα, αλλά δυστυχώς αυτή καταστρέφεται στο στομάχι πριν φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος. Πολλοί επιστήμονες πειραματίζονται με διάφορες μεθόδους.

Για τη νέα μελέτη, οι επιστήμονες του Yale ανέπτυξαν ένα νέο φορέα νανοσωματιδίων που μπορεί όχι μόνο να μεταφέρει την ινσουλίνη στο πάγκρεας με ασφάλεια, αλλά και το ίδιο το περίβλημα έχει θεραπευτικά οφέλη.

Είναι κατασκευασμένο από ουρσοδεοξυχολικό οξύ, ένα οξύ που παράγεται φυσικά στο σώμα. Αυτό βοηθά στην καλύτερη σύνδεση με τους υποδοχείς στο πάγκρεας, βελτιώνοντας τις μεταβολικές λειτουργίες και, σημαντικότερα, μειώνοντας ακόμη και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που καταστρέφουν τα βήτα κύτταρα εξαρχής.

Η ομάδα πραγματοποίησε εξετάσεις σε ποντίκια με διαβήτη τύπου 1 και διαπίστωσε ότι η νέα μέθοδος οδηγεί σε βελτίωση των επιπέδων ινσουλίνης, μείωση της φλεγμονής και αποκατάσταση της μεταβολικής λειτουργίας. Η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι η ινσουλίνη που χορηγήθηκε με αυτόν τον τρόπο λειτούργησε περίπου επτά φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τυπικές μεθόδους. Είναι σημαντικό ότι παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν επίσης σε δοκιμές σε χοίρους.

Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά φυσικά, θα χρειαστεί να γίνει περισσότερη δουλειά για να διερευνηθεί εάν οι άνθρωποι θα δουν τα ίδια οφέλη. Η ομάδα λέει ότι τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά άλλων μορίων, βοηθώντας ενδεχομένως στη θεραπεία άλλων ασθενειών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr