NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέο project για την ελληνική MVS - Πελατολόγιο με επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κροίσους

Νέο project για την ελληνική MVS - Πελατολόγιο με επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κροίσους

​Η MVS ανέλαβε την ολική ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του Mega Yacht XANA, πρώην M/Y OURANOS. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά έργα ανακαίνισης της MVS, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το M/Y XΑΝΑ είναι το επιτυχημένο παράδειγμα ενός σκάφους, ναυπηγήσεως του 1994 στα ιταλικά ναυπηγεία της CODECASA, που ανακαινίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ναυπηγείο Ψαρρός στο Πέραμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018, η θαλαμηγός αποξηλώθηκε πλήρως και επανακατασκευάστηκε. H MVS ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με την κατασκευή και τοποθέτηση των εσωτερικών χώρων του πλοίου, καθώς και μέρος των εξωτερικών χώρων, υλοποιώντας την αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου AMK Architecture & Design. Η προκατασκευή και κατασκευή του έργου έγινε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της MVS, στο Κρυονέρι, βάση της κατασκευαστικής εμπειρίας που διαθέτει η εταιρεία σε υπερπολυτελείς κατασκευές θαλαμηγών.

Το σκάφος διαθέτει σύγχρονο στιλ και μίνιμαλ αισθητική εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ η επέκταση της πρύμης, του έδωσε νέο μήκος 45 μέτρων από 40,3 μέτρα προσθέτοντας ένα καινούργιο χώρο garage, πλατφόρμα κολύμβησης, καθώς και άνετους εξωτερικούς χώρους φαγητού και χαλάρωσης στα υπόλοιπα καταστρώματα. Συγχρόνως το προφίλ του πλοίου άλλαξε ριζικά με ένα καινούργιο rollbar στο sun deck, με στόχο να παραπέμπει στο Χ από το νέο όνομα του σκάφους XANA. Το M/Y XANA μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες σε 6 ευρύχωρες καμπίνες και επιπλέον πλήρωμα 8 ατόμων. Την ναυπηγική μελέτη ανέλαβε το τεχνικό γραφείο της Navinco Naval Architects και την αρχιτεκτονική η AMK Architecture and Design. Την επίβλεψη είχε ο καπετάνιος κ. Τάσος Κεραμιδάς.

Αναφερόμενοι στην ανακατασκευή του ΧΑΝΑ, οι ιδρυτές της MVS, Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος, δήλωσαν σχετικά, «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό έργο ανακατασκευής, όπως το Mega Yacht ΧΑΝΑ σε ελληνικό ναυπηγείο. Τέτοιου είδους έργα αναδεικνύουν την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία και την τεχνογνωσία των Ελλήνων, που εκ του αποτελέσματος ανταποκρίνονται σε έργα διεθνούς εμβέλειας. Χωρίς αμφιβολία, οι προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η Ελλάδα στον κλάδο κατασκευών και δη ανακατασκευών υπερπολυτελών θαλαμηγών είναι πολύ σημαντικές. Αυτό που θα βοηθήσει για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η δημιουργία ενός πιο οργανωμένου πλαισίου λειτουργίας, η δομημένη εκπαίδευση τεχνικών και στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων και η ενίσχυση του brand name της χώρας στον συγκεκριμένο κλάδο».

xana_new2.jpg?mtime=20211124151522#asset:311962

Η ελληνική εταιρεία MVS & Associates δραστηριοποιείται στην κατασκευή εσωτερικών χώρων -υπερπολυτελών θαλαμηγών, άνω των 100 μέτρων μήκους και πολυτελών κτιρίων- και βρίσκεται μεταξύ των 8 κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 2006 από τον Μάριο Στεργίου και τον Στέφανο Μάνο και πολύ σύντομα επεκτάθηκε στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απασχολεί συνολικά πάνω από 180 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ οι παραγωγικές μονάδες της εκτείνονται σε περισσότερα από 15.000 τετραγωνικά μέτρα – 10.000 στην Ελλάδα και 5.000 τμ στη Γερμανία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η MVS & Associates συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά και έχει προβεί σε αύξηση του δυναμικού της με νέες προσλήψεις.

Εως τώρα η εταιρεία έχει αναλάβει projects σε όλο τον κόσμο: Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, κ.α. και στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών, βαθύπλουτων Σαουδαράβων, Αμερικανών επιχειρηματιών και Ρώσων κροίσων. Η MVS συνδυάζει εντελώς διαφορετικές πρώτες ύλες και συνεπώς μπορεί να ολοκληρώσει το όραμα ακόμη και των πιο απαιτητικών designers του κόσμου, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τοπ της αγοράς, όπως οι Terence Disdale, Francesco Paszkowski και Andrew Winch. Κατασκευάζει στα εργαστήριά της όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το εσωτερικό ενός σκάφους και τα συναρμολογεί εκεί ώστε να μπορούν να τα επιθεωρήσουν οι εντολείς τους και μετά τα μεταφέρει στα ναυπηγεία στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα όπου και τα συναρμολογεί με ακρίβεια χιλιοστού επί των yachts.

xana_new3.JPG?mtime=20211124151609#asset:311963

Εργασίες σε ακίνητα

Λόγω των ειδικών κατασκευών της που είναι πολύπλοκες, υψηλής αισθητικής και custom made, η MVS ανέλαβε να υλοποιήσει έργα σε συγκεκριμένους χώρους στο ιστορικό κτίριο Regent’s Crescent στο Λονδίνο που ανακατασκευάστηκε, αλλά και μέρος των διαμερισμάτων του Mayfair Park Residence –τα οποία πωλούνται από 20 εκατ. ευρώ και άνω–, καθώς και την Penthouse σουίτα του Mayfair Park Residence. Από το 2006 έως σήμερα, η MVS μεγεθύνει σταδιακά αλλά σταθερά το χαρτοφυλάκιο των εργασιών της σε ακίνητα, καθώς έχει υλοποιήσει έργα σε κτίρια υψηλών προδιαγραφών στο Μονακό, στο Παρίσι, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολή, στο Λονδίνο, στην Αθήνα.

Συνεργασίες με κορυφαία ναυπηγεία

Η MVS ανέλαβε μία σειρά από σημαντικά έργα, στο ξεκίνημα του 2021, για λογαριασμό των πιο γνωστών ναυπηγείων της Βορείου Ευρώπης, επεκτείνοντας τις διεθνείς συνεργασίες της. Μετά την συνεργασία της με το ναυπηγείο της Oceanco συμπράττει με ένα ακόμη κορυφαίο ναυπηγείο της Ολλανδίας το Amels.

Η MVS συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων επιλογών για τα κορυφαία ναυπηγεία της Ευρώπης, καθώς συνδυάζει την έγκαιρη και ποιοτική εκτέλεση των κατασκευών υψηλής αισθητικής, που απαιτούνται σε αυτά τα έργα.

Οι συμφωνίες της MVS, που ανέλαβε να υλοποιήσει στις αρχές του 2021, αφορούν ειδικές κατασκευές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, υψηλού βαθμού δυσκολίας και αισθητικής, σε θαλαμηγούς 124, 109 και 60 μέτρων στα ναυπηγεία της Oceanco και της Amels.

Ιδιαίτερη σημαντική, όμως, είναι και η σύμπραξη της MVS, με τα γερμανικά ναυπηγεία της Lurssen, τα τελευταία χρόνια. Το 2021 θα παραδοθούν δύο νέα έργα, τα Motor Yacht Opera και Motor Yacht Enzο, ενώ, το καλοκαίρι του 2020 για το ίδιο ναυπηγείο ολοκληρώθηκε, το Motor Yacht Nord, ένα σκάφος 130 μέτρων.

χανα_πηοτο6.JPG?mtime=20211124155739#asset:311969


Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr