NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ένας βρετανός έλαβε το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μάτι

Ένας βρετανός έλαβε το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μάτι
29_11_2021 | 12:39 29_11_2021 | 12:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Ένας Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο στον οποίο τοποθετήθηκε τρισδιάστατο εκτυπωμένο μάτι, σύμφωνα με το Moorfields Eye Hospital στο Λονδίνο.

Ο Steve Verze, ο οποίος είναι 47 ετών και μηχανικός από το Hackney, στο ανατολικό Λονδίνο, έλαβε το αριστερό μάτι την Πέμπτη, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το Moorfields Eye Hospital δήλωσε την Πέμπτη ότι αυτό είναι το πρώτο πλήρως ψηφιακό προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε για ασθενή.

Η τοποθέτηση των παραδοσιακών προσθετικών απαιτεί τη λήψη καλουπιού από την κόγχη του ματιού, ενώ στην ανάπτυξη προσθετικών ματιών 3D η υποδοχή σαρώνεται ψηφιακά για να δημιουργηθεί μια λεπτομερής εικόνα.

Το λειτουργικό μάτι του Verze σαρώθηκε ώστε να διασφαλιστεί ότι και τα δύο μάτια του δείχνουν ίδια.

Στη συνέχεια, η τρισδιάστατη εικόνα στάλθηκε στη Γερμανία για εκτύπωση προτού αποσταλεί πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του στο Moorfields Eye Hospital.

Το Moorfields Eye Hospital είπε ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση είχε τη δυνατότητα να «κόψει στο μισό» τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάπτυξη ενός προσθετικού ματιού, από έξι εβδομάδες σε περίπου δύο ή τρεις.

Ένας εκπρόσωπος είπε στο CNN ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή με περισσότερους ασθενείς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr