NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Formula 1: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Sir Frank Williams

Formula 1: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Sir Frank Williams
29_11_2021 | 14:14 29_11_2021 | 14:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Ο Frank Williams, ο ιδρυτής και πρώην αρχηγός της ομάδας Williams Racing της Formula 1, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Williams πήγε την ομάδα από μια άδεια αποθήκη χαλιών στην κορυφή της Formula 1 και 114 νίκες και 16 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών (συνδυαστικά), ενώ έγινε το αφεντικό της ομάδας με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του αθλήματος.

«Μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Σερ Frank πέθανε σήμερα το πρωί, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του», ανέφερε η Williams Racing σε δήλωσή της.

Η ζωή του Williams έγινε ακόμη πιο ασυνήθιστη από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που υπέστη στη Γαλλία, που τον άφησε με τόσο μεγάλα τραύματα που οι γιατροί σκέφτηκαν να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής του.

Αλλά η σύζυγός του, η Virginia, ζήτησε να κρατηθεί στη ζωή ο σύζυγός της και η απόλυτη αποφασιστικότητα και το θάρρος του, του επέτρεψαν να συνεχίσει με την αγάπη της ζωής του, αν και από αναπηρικό καροτσάκι.

Από τότε, έμεινε στη θέση του ως επικεφαλής της Williams για άλλα 34 χρόνια, προτού η ομάδα πουληθεί σε έναν αμερικανικό επενδυτικό όμιλο τον Αύγουστο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr