NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

GBTA, WTTC: Πέντε βήματα για να μην υπαναχωρήσουν τα ποσοστά του τουρισμού

GBTA, WTTC: Πέντε βήματα για να μην υπαναχωρήσουν τα ποσοστά του τουρισμού

Πολυφωνία, διάσπαρτες διαφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις για την πιθανά ταχέως μεταδιδόμενη μετάλλαξη Ομικρον θα ζημιώσουν τον τουρισμό. Αν τα βήματα των κυβερνήσεων δεν είναι μετρημένα και σταθερά οι ταξιδιώτες θα περιέλθουν και πάλι στην δίνη της σύγχυσης.

Τρεις συν μία συστάσεις για τα επαγγελματικά ταξίδια

Η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων – GBTA απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών για συνετές κινήσεις και σωστές προσεγγίσεις με στόχο να διατηρηθούν τα σύνορα ανοικτά.

Συστήνει οι ενέργειες που γίνονται από τις κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν επίκεντρο τον εμβολιασμό και το ατομικό ρίσκο, αντί για μαζικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο των συνόρων.

Ζητά τη χρήση συνεπώς οδηγιών και πρωτοκόλλων για όποια ενέργεια θα απαγόρευε ή θα περιόριζε τα ταξίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Συστήνει το άνοιγμα των επαγγελματικών ταξιδίων και το άνοιγμα των συνόρων σε τέτοιου είδους διεθνή ταξίδια με στόχο να αποκατασταθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σε έρευνά της, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το 91% των επαγγελματιών ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένο.

Σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια ζητά να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού και των δόσεων, και, παράλληλα, να διατηρηθεί η χρήση μάσκας εντός των αεροδρομίων και των αεροσκαφών.

Η Ευρώπη θύμα των μέτρων

Γεγονός που δεν αμφισβητείται, ο περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδίων κατά 54% το 2020 δημιούργησε κενό στα έσοδα του κλάδου 661 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2021 οι παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν μόλις κατά 14% στα 754 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της πανδημίας. Στην Ευρώπη η ζημιά για ορισμένα κράτη από τους περιορισμούς στα επαγγελματικά ταξίδια και τα παρατεταμένα μέτρα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν αποδεικνύεται ότι το κλείσιμο των συνόρων περιορίζει την πανδημία

Η Διεθνής Ένωση λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα στατιστικά στοιχεία επισημαίνει ότι το τυχαίο άνοιγμα και κλείσιμο των συνόρων δεν έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει τη διάδοση της πανδημίας. Επιπλέον, προκαλεί σοβαρές οικονομικές απώλειες και επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι πολύπλοκες λύσεις φρενάρουν την ανάπτυξη

Από την πλευρά του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, σε μελέτη του καλεί τις κυβερνήσεις για συντονισμένη υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων για την απρόσκοπτη συνέχεια των διεθνών ταξιδίων. Η έκθεση υπερτονίζει τις πολύπλοκες και μη λειτουργικές λύσεις που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, εμποδίζοντας την ανάκαμψη του κλάδου τουρισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr