NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Panasonic επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων στο εσωτερικό δίκτυο της

Η Panasonic επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων στο εσωτερικό δίκτυο της

​Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός Panasonic επιβεβαίωσε πως υπήρξε παραβίαση δεδομένων, μετά την πρόσβαση χάκερ στο εσωτερικό του δίκτυο.

Η Panasonic ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι το δίκτυό της είχε υποστεί «παράνομη πρόσβαση από τρίτο» στις 11 Νοεμβρίου και ότι «ορισμένα δεδομένα σε έναν διακομιστή είχαν προσπελαστεί κατά τη διάρκεια της εισβολής».

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Panasonic, Dannea DeLisser, επιβεβαίωσε ότι η παραβίαση ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου και σταμάτησε στις 3 Νοεμβρίου - και ότι η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου.

Στο δελτίο τύπου, η εταιρεία είπε ότι εκτός από τη διεξαγωγή της δικής της έρευνας, «επί του παρόντος συνεργάζεται με έναν εξειδικευμένο τρίτο οργανισμό για να διερευνήσει τη διαρροή και να καθορίσει εάν η παραβίαση αφορούσε προσωπικά στοιχεία πελατών ή/και ευαίσθητες πληροφορίες».

«Μετά τον εντοπισμό της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, η εταιρεία ανέφερε αμέσως το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και εφάρμοσε αντίμετρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αποτροπή εξωτερικής πρόσβασης στο δίκτυο», πρόσθεσε.

«Η Panasonic θα ήθελε να εκφράσει την πιο ειλικρινή της συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία ή αναστάτωση προκύψει από αυτό το περιστατικό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr