NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Intralot: Αύξηση 24,4% των εσόδων και 82,5% των EBITDA στο εννεάμηνο

​Intralot: Αύξηση 24,4% των εσόδων και 82,5% των EBITDA στο εννεάμηνο

Κατά το εννεάμηνο του 2021, τα έσοδα του Ομίλου Intralot ​διαμορφώθηκαν στα €302,8 εκατ. (+24,4% σε ετήσια βάση). Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €82,6 εκατ. (+82,5% σε ετήσια βάση).

Kατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €103,2 εκατ., σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 56,7% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €44,5 εκατ. κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες €60,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους €88,5 εκατ. (κέρδος €43,0 εκατ. από την ανταλλαγή του 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot US Securities B.V., έμμεσα μητρική της Intralot Inc., με τους ομολογιούχους των SUNs λήξης 2024 που έλεγχαν €118,2 εκατ. της ονομαστικής τους αξίας και κέρδος €45,5 εκατ. από την αναχρηματοδότηση των ομολογιών λήξης 2021).

Οι δραστηριότητες μας κάτω από την INTRALOT Inc. στις Η.Π.Α. σημείωσαν πολύ ισχυρή ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +26,3%, EBITDA +63,5%) κατά το εννεάμηνο του 2021.

Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 20,4% σε ετήσια βάση, εξαιρώντας τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €84,2 εκατ. (+196,9% σε ετήσια βάση).

Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα €17,7 εκατ., μειωμένες κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του εννεαμήνου του 2021 ανήλθαν στα €90,3 εκατ. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €501,2 εκατ. στο τέλος του εννεαμήνου του 2021, μειωμένος κατά €149,9 εκατ. σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020. O δείκτης Net Debt/ LTM EBITDA 4,9x έναντι 6,9x στο εξάμηνο του 2021. Ο Συνολικός Δανεισμός παρουσιάζεται μειωμένος κατά €137,9 εκατ. σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 και κατά €159,6 εκατ. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στα €3,0 εκατ. για το εννεάμηνο του 2021.

Τον Νοέμβριο, η INTRALOT κυκλοφόρησε τη νέας γενιάς Πλατφόρμα Λοταρίας «LotosX», δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Lotto Hamburg να προσφέρεται τόσο από τα κανάλια λιανικής όσο και Διαδικτυακά.

Τον Δεκέμβριο, η INTRALOT υπέγραψε την επέκταση της σύμβασής της με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για ένα επιπλέον έτος, από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Ιούλιο του 2024, στον τομέα των αριθμολαχείων.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα του εννεάμηνου αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη ισχυρή λειτουργική απόδοση σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση της συμφωνίας βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης που επιτεύχθηκε στις αρχές Αυγούστου. Η ισχυρή βελτίωση στη δημιουργία ταμειακών ροών και τα υψηλά περιθώρια EBITDA που θα ενισχυθούν περισσότερο από το μειωμένο μελλοντικό κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού, ισχυροποιούν περαιτέρω το συνολικό χρηματοοικονομικό προφίλ και τις προοπτικές της IΝΤRALOT για επιδίωξη νέων ευκαιριών ανάπτυξης μέσω στρατηγικών συνεργασιών.»

Επιπτώσεις της πανδημίας covid-19

Παρά τη σημαντική πρόοδο των εμβολιασμών και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό του COVID-19, οι περισσότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας, καθώς η πλήρης ανοσία φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται, οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη επαναφέρουν περιορισμούς για να βάλουν φρένο στην αύξηση των μολύνσεων.

Η οικονομική δραστηριότητα και η καταναλωτική ζήτηση έχουν αυξηθεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ η δραστηριότητα των τυχερών παιχνιδιών έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Με βάση την τρέχουσα απόδοση των εργασιών μας και τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από τις περισσότερες θυγατρικές μας, ο αντίκτυπος EBITDA από την πανδημία δεν αναμένεται να είναι σημαντικός μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021 και θα περιοριστεί στην περιοχή των €4 εκ. σε ετήσια βάση, που αποδίδεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αυστραλία και στις επιπτώσεις στη Δυτική Ευρώπη. Ο βαθμός στον οποίο η πανδημία COVID-19 μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τις οικονομικές επιδόσεις του 2021 θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική εξέλιξη της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μέτρα περιορισμού που έχει αναλάβει η Εταιρεία μας παραμένουν ανέπαφα και θα ενισχυθούν προκειμένου να απορροφηθεί η πιθανή επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα.

Η υγεία και ασφάλεια της ομάδας μας παραμένει η βασική μας προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό συμμορφωθήκαμε πλήρως με όλα τα μέτρα που έλαβαν οι τοπικές κυβερνήσεις και χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία ώστε να καταστήσουμε δυνατή την εργασία εξ’ αποστάσεως.

Επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση του 2021 χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ενέργειας σε όλον τον κόσμο, αλλά και της αλματώδους αύξησης των τιμών της, επηρεάζοντας χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο την Κίνα, και μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα γνώρισε σημαντική αύξηση στις τιμές σε όλες τις μορφές της ενέργειας. Η Εταιρεία και ο Όμιλος όντας εταιρείες εντάσεως εργασίας δεν επηρεάζονται έντονα από την ενεργειακή κρίση καθώς το κόστος ενέργειας είναι μικρό. Παρά ταύτα, η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που πιθανόν να χρειαστούν. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία μας, μας καθιστά αισιόδοξους για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ/ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σε συνέχεια της ανάθεσης της δεκαετούς σύμβασης από την Lotto Hamburg για την παροχή της νέας ολοκληρωμένης Πλατφόρμας Συστήματος Λοταρίας, η INTRALOT κυκλοφόρησε με επιτυχία στις 14 Νοεμβρίου τη νέας γενιάς Πλατφόρμα Λοταρίας «LotosX», η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Λοτταρίας να προσφέρεται τόσο από τα κανάλια λιανικής όσο και Διαδικτυακά. Η Lotto Hamburg, ο αδειοδοτημένος οργανισμός διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών του κρατιδίου του Αμβούργου, προσφέρει παιχνίδια όπως LOTTO 6 από 49, GlücksSpirale, KENO, EuroJackpot καθώς επίσης και τα νόμιμα αθλητικά στοιχηματικά παιχνίδια ODDSET και Toto για πάνω από 60 χρόνια.

Στις 1 Δεκεμβρίου 2021, η INTRALOT υπέγραψε την επέκταση συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε., την κορυφαία εταιρία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, για ένα επιπλέον έτος, από την 31η Ιουλίου του 2023 έως την 31η Ιουλίου του 2024, στον τομέα των αριθμολαχείων. Η επέκταση αυτή δίνει τη δυνατότητα στην INTRALOT να συνεχίσει να παρέχει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. την προηγμένη λοταριακή της λύση, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η καινοτόμος πλατφόρμα διαχείρισης παιχνιδιών «LotosX» που λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2019, καθώς και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η λοταριακή λύση προσφέρει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. την ευκαιρία να συνεχίσει να αναβαθμίζει την παικτική εμπειρία και να αυξάνει υπεύθυνα τη συμμετοχή των παικτών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η σύγχρονη αυτή λύση έχει σχεδιαστεί να δημιουργεί ευέλικτα οικοσυστήματα που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και υποστηρίζει πλήρως τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΟΠΑΠ Α.Ε..


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr