NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ανατροπή στο deal Nvidia - Arm: Η FTC θέλει να μπλοκάρει την εξαγορά

Ανατροπή στο deal Nvidia - Arm: Η FTC θέλει να μπλοκάρει την εξαγορά

​Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε καταγγελία με στόχο να μπλοκάρει την εξαγορά των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Arm από την Nvidia, για λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

«Η προτεινόμενη συμφωνία θα δώσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες chipset τον έλεγχο της τεχνολογίας και των σχεδίων στα οποία βασίζονται οι αντίπαλες εταιρείες για να αναπτύξουν τα δικά τους ανταγωνιστικά chip», ανέφερε η FTC σε ανακοίνωσή της.

Η Arm είναι βασικός προμηθευτής τεχνολογίας αρχιτεκτονικής για τις περισσότερες εταιρείες ημιαγωγών. Η τεχνολογία της βρίσκεται στον πυρήνα σχεδόν όλων των επεξεργαστών που τροφοδοτούν smartphone, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Apple και Android που ενσωματώνουν chipset Qualcomm.

Ωστόσο, ο ρόλος της εταιρείας στη βιομηχανία ήταν ιστορικά να αποτελεί ουδέτερο προμηθευτή, εγείροντας, τώρα, ανησυχίες ότι η Nvidia θα μπορούσε να αποκόψει τους ανταγωνιστές από τη βασική τεχνολογία της Arm.

«Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα έδινε στη Nvidia τη δυνατότητα και το κίνητρο να ελέγχει αυτήν την τεχνολογία για να υπονομεύσει τους ανταγωνιστές της, μειώνοντας τον ανταγωνισμό και οδηγώντας σε μειωμένη ποιότητα προϊόντων, μειωμένη καινοτομία, υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές», σημείωσε η FTC.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr