NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Siemens και Fluence υποστηρίζουν τη μετάβαση της Μαδέρα σε καθαρές μορφές ενέργειας

Siemens και Fluence υποστηρίζουν τη μετάβαση της Μαδέρα σε καθαρές μορφές ενέργειας

Η Smart Infrastructure της Siemens, σε συνεργασία με την Fluence, συνεργάζονται για να βοηθήσουν το νησί της Μαδέρα στην Πορτογαλία να αποκτήσει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία και να κάνει το δίκτυό του πιο ανθεκτικό χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πάροχος ενέργειας της Μαδέρα, Empresa de Electricidade da Madeira (EEM), ανέθεσε στην κοινοπραξία Siemens και Fluence τη δημιουργία εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες 22,5 MVA / 15,6 MVh, η οποία θα ενσωματωθεί σε ένα concept μικροδικτύου σε νησί, ώστε να παρέχει σταθερή τάση. Το έργο θα επιτρέψει στην EEM να βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να αντιπροσωπεύουν περίπου το 50 τοις εκατό του ενεργειακού της μείγματος. Ως αποτέλεσμα, το νησί θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ενώ θα αποκτήσει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα ενέργειας ή η σταθερότητα του δικτύου.

Ενσωματωμένο σε ένα concept μικροδικτύου, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες θα βελτιώσει επίσης τη βιωσιμότητα του νησιού μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα και ενσωματώνοντας διαφοροποιημένες πηγές παραγωγής ενέργειας. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει στην EEM να διατηρήσει υψηλά πρότυπα αξιοπιστίας και να εξασφαλίσει σταθερή παροχή ενέργειας. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του συστήματος είναι η δυνατότητα επαναφοράς ενός τμήματος του δικτύου 60 kV σε περίπτωση ολικής ή μερικής διακοπής λειτουργίας. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, που βρίσκεται δίπλα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Vitória, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας διαδραματίζουν, ως μια από τις τεχνολογίες grid edge, βασικό ρόλο στην απανθρακοποίηση των νησιών και των απομακρυσμένων κοινοτήτων, καθώς επιτρέπουν την ενσωμάτωση διαλειπουσών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ αυξάνουν την ευελιξία και την ανθεκτικότητα των δικτύων ενέργειας. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στη Μαδέρα, σε συνδυασμό με τις ψηφιακές μας λύσεις για έξυπνη διαχείριση ενέργειας, θα επιταχύνουν σημαντικά τη μετάβαση της προς τη βιώσιμη και αξιόπιστη παροχή ενέργειας», δήλωσε ο Stephan May, CEO, Distribution Systems Business Unit, στη Siemens Smart Infrastructure.

«Με την εγκατάσταση της μονάδας αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών στο νησί, σκοπεύουμε να μειώσουμε τον αριθμό των θερμικών γεννητριών που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα και να αυξήσουμε τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ρύθμιση συχνότητας του ηλεκτρικού συστήματος της Μαδέρα», δήλωσε ο Francisco Taboada, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EEM. «Μόλις τεθεί σε λειτουργία, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα διαδραματίσει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο ως ταχεία εφεδρική παροχή ενέργειας, αντιμετωπίζοντας ξαφνικές διακυμάνσεις στην παραγωγή και το ηλεκτρικό φορτίο».

Το έργο “με το κλειδί στο χέρι” περιλαμβάνει την κατασκευή συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών ισχύος 22,5 MVA και 15,6 MWh. Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας θα παρέχεται από τη Fluence, μια κοινοπραξία μεταξύ της Siemens και της AES. Η κοινοπραξία θα κατασκευάσει μια λύση αποθήκευσης σε εξωτερικούς χώρους που θα περιλαμβάνει ένα e-house, το προϊόν Gridstack έκτης γενιάς της Fluence για αποθήκευση ενέργειας και μετασχηματιστές. «Η επιτυχημένη ενσωμάτωση αυτής της λύσης σε ένα σε ένα σύνθετο νησιωτικό μικροδίκτυο υπογραμμίζει τη μακρόχρονη εμπειρία της Fluence στην ανάπτυξη προηγμένης αποθήκευσης ενέργειας στις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Fluence για την περιοχή της EMEA Paul McCusker. «Η αποθήκευση ενέργειας με βάση τις μπαταρίες είναι μια κίνηση - κλειδί για τη μεγαλύτερη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενίσχυση της αξιοπιστίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την ανθεκτικότητα του δικτύου της Μαδέρα».

Εκτός από την προμήθεια εξοπλισμού μεταγωγής χαμηλής και μέσης τάσης, συστημάτων προστασίας και ελέγχου, η Siemens θα διασφαλίσει την πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας στο ενεργειακό δίκτυο του νησιού. Για τα επόμενα 10 χρόνια, η κοινοπραξία θα είναι επίσης υπεύθυνη για τη συντήρηση τόσο του εξοπλισμού όσο και των συστημάτων που παρέχονται. Η Siemens διαθέτει ένα διεθνές κέντρο για μικροδίκτυα και αποθήκευση ενέργειας στην Πορτογαλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr