NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

AWS: Η «τοπική ζώνη» στην Ελλάδα «δεν είναι η τελευταία μας λέξη»

AWS: Η «τοπική ζώνη» στην Ελλάδα «δεν είναι η τελευταία μας λέξη»

​«Συνεχώς αναζητούμε νέες ευκαιρίες» δήλωσε ο Tomasz Stachlewski, CEE Senior Solutions Architecture Manager της Amazon Web Services, μετά από σχετική ερώτηση του epixeiro.gr κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης με δημοσιογράφους, αναφέροντας πως η Local Zone που ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ωρα «δεν είναι η τελευταία λέξη» της εταιρείας.

Οι Τοπικές Ζώνες της Amazon Web Services, όπως γινόταν γνωστό κατά την ανακοίνωση της επένδυσης, «μειώνουν τον χρόνο απόκρισης (latency) εφαρμογών. Προσφέρουν υπολογιστική ισχύ, ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες, μέσω υποδομών που εγκαθίστανται πολύ κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα».

Όπως σημείωσε ο κ. Stachlewski στην ερώτηση του epixeiro.gr, «συνεχώς αναζητούμε νέες ευκαιρίες», με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες να αποτελεί «ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού». Και αυτό γιατί η Amazon Web Services έχει αρχίσει να προσφέρει δυνατότητες εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα, έχει ιδρύσει γραφεία στην Αθήνα και, πλέον, δημιουργεί και μια Local Zone.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα ακολουθήσει, είμαστε ανοικτοί στις νέες δυνατότητες και όλα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις των πελατών» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «οι local zones είναι η απάντηση σε κάποιες από τις απαιτήσεις των πελατών, αλλά σίγουρα αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη», με την εταιρεία να αναμένει και νέες ευκαιρίες για επέκταση της παρουσίας της.

Σε άλλα σημεία των απαντήσεων του προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Stachlewski δήλωσε πως περισσότερες πληροφορίες για την Local Zone, όπως για την τοποθεσία και το ύψος της επένδυσης, αναμένονται μέσα στην επόμενη χρονιά, ενώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η έναρξη της λειτουργία της. «Επενδύουμε στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην Ελλάδα και την ελληνική αγορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οι Τοπικές Ζώνες της AWS στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των αποκρίσεων στο επίπεδο των ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου, διευκολύνοντας ουσιαστικά δραστηριότητες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η παραγωγή πολυμέσων, η ζωντανή ροή βίντεο, το gaming υψηλών απαιτήσεων, οι προσομοιώσεις, τα περιβάλλοντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και η μηχανική μάθηση. Παρέχουν servers, containers, database, kubernetes και άλλα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr