NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Kickstarter: Αλλάζουν όλα στο crowdfunding, που «μεταπηδά» στο blockchain

Kickstarter: Αλλάζουν όλα στο crowdfunding, που «μεταπηδά» στο blockchain

Η Kickstarter προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία που υποστηρίζει την πλατφόρμα της.

Η εταιρεία θα υποστηρίξει την ανάπτυξη «ενός πρωτοκόλλου ανοιχτού κώδικα που θα δημιουργήσει ουσιαστικά μια αποκεντρωμένη έκδοση της βασικής λειτουργικότητας του Kickstarter».

Το πρωτόκολλο θα λειτουργεί σε ένα δημόσιο blockchain και θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε, «ακόμη και σε ανταγωνιστές του Kickstarter», να το αξιοποιήσουν ή να το χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Ένας ανεξάρτητος οργανισμός θα ξεκινήσει την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου και η Kickstarter θα παράσχει χρηματοδότηση, θα διορίσει ένα διοικητικό συμβούλιο και θα είναι ένας από τους πρώτους πελάτες του πρωτοκόλλου.

Αναπτύσσει, επίσης, ένα «ανεξάρτητο εργαστήριο διακυβέρνησης» που θα επιβλέπει «την ανάπτυξη της διακυβέρνησης του πρωτοκόλλου». Το πρωτόκολλο θα βασίζεται στο Celo, ένα blockchain ανοιχτού κώδικα.

Η νέα εταιρεία που κατασκευάζει το πρωτόκολλο δεν έχει όνομα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επίσης αναφέρει ότι το Kickstarter αναμένει να μεταφέρει τον ιστότοπό του στο νέο πρωτόκολλο το 2022.

Οι προσπάθειες του Kickstarter μοιάζουν κάπως με αυτό που ξεκίνησε το Twitter με το αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο Bluesky. Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, βρίσκεται επίσης σε αρχικά στάδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr